Marrakech, Marokko’s meest zuidelijke koningsstad, ligt op een vlakte in de woestijn en is eigenlijk een grote oase tussen het Midden Atlas- en het Hoge Atlas-gebergte. Deze stad verwent ons met paleizen, moskeeën, koranscholen en bloeiende tuinen. Daarna laten we de stad achter ons en logeren we in authentieke vissersdorpjes aan de Atlantische Oceaan. Er is tijd voor uitwaaien, surf en yoga en heerlijke lokale Marokkaanse gerechten.

Aan ongeloof grenzende schoonheid

We gaan op verkenning in de gezellige drukte van de soeks, ontdekken nieuwe kruidige lekkernijen en muntthee, bewonderen de moskeeën en medersa’s en ondergaan de taxiritten die op zich al een ware belevenis zijn. We verdwalen in de ontelbare kleine steegjes en bewonderen de slangenbezweerders op het Djemaa El Fna plein.

Zon, zee, surf 

We logeren in authentieke vissersdorpjes aan de Atlantische Oceaan: gelukkig liggen onze surfplank en wetsuit klaar. De hippe surfcultuur overgieten we met een saus van duurzaamheid. We maken ook uitstappen naar o.a. naar de Paradise Valley-oase. Daar is de natuur nog niet aangetast door het massatoerisme. Ons doel: helemaal zen en verrijkt terug naar huis keren. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

‘merhaba’ of ‘welkom’ in Marokko

We ontmoeten elkaar op de luchthaven van Zaventem. We landen in Marrakech.  Bij aankomst brengt een taxi ons naar het hotel. We maken een korte wandeling en nemen de tijd om te wennen aan de warme temperatuur… Vakantiemodus: aan!

dag
02

de koningsstad Marrakech

Vandaag bezoeken we de fascinerende stad Marrakech. 's Morgens dromen we weg bij de aanblik van de besneeuwde bergtoppen in de Menara-tuinen. Daarna trekken we tijd uit voor een culturele parel. We gaan richting het Bahiapaleis, een knap staaltje Marokkaanse architectuur uit de 19de eeuw. Wie er nog niet genoeg van heeft, kan het paleis el Badi bezoeken of flaneren in de wondermooie Majorelletuin. 's Avonds slenteren we rond op het Djemaa El Fna plein.

dag
03

Marokkaanse keuken

Daarna maken we ons klaar voor een heuse kookworkshop Marokkaans koken. We maken kennis met de lekkere kruiden en specerijen en toveren onder begeleiding van een kok de heerlijkste maaltijd tevoorschijn. Wie daarna nog zin heeft, kan zich  verder verdiepen in de cultuur van de stad. Voor anderen misschien een gunstig moment om op onderzoek uit te gaan in de soeks en medina. Waag je je aan de kunst van het onderhandelen?

dag
04
05

het blauwe stadje

We rijden door naar Essaouira: een rustig stadje met een heel eigen sfeer. Het lijkt wel een stukje Griekenland met de typisch blauwgeschilderde deuren en luiken. We bezoeken deze havenstad en kuieren over de sqala van de kashba.  Binnen de indrukwekkende stadsmuren kunnen vooral de vlooienmarkt, de kruiden- en de graanmarkt op onze interesse rekenen. 

Of kies je liever voor het zandstrand om na te genieten en uit te waaien?

dag
06

golven trotseren aan de Atlantische Oceaan

We worden wakker met een prachtige zonsopgang. Daarna ontbijten we stevig, want het belooft een actieve dag te worden. Goed ingesmeerd trekken we met onze wetsuit en surfplank naar het strand voor onze eerste surfles. We leren peddelen en trainen onze armspieren. Erna proberen we rechtstaand over de golven te glijden: geen makkie. Gelukkig krijgen we hulp van professionele surfleraars. Maar oefening baart kunst. Wedden dat het de volgende dag al vlotter lukt? 

Wie in de namiddag nog tonnen energie heeft kan een lange wandeling richting Taghazout maken.  

dag
07

Paradise Valley, de verborgen oase

Vandaag wisselen we het strand in voor rotsige landschappen, palmbomen en watervallen. We rijden een dik halfuur het binnenland in voor een daguitstap naar Paradise Valley. Deze prachtige oase is populair bij lokale inwoners, maar ontsnapt tot nu toe aan het massatoerisme. Samen met een gids wandelen we de vallei in en we pauzeren met een verse muntthee. Daarna kies je zelf: rust uit op de warme rotsen, neem foto’s van het panoramisch uitzicht of neem een duik in een van de natuurlijke dompelbaden. Het water is helderblauw en komt rechtstreeks uit het Atlasgebergte dat voor ons opduikt. Op de terugweg smullen we van een verse tajine met typische lokale ingrediënten. Of gaan we voor verse vis in Tamraght?

dag
08

Back home

De laatste uurtjes genieten van de Marokkaanse zonnestralen en dan is het tijd om terug te keren richting de luchthaven van Agadir. Helemaal zen stappen we het vliegtuig op richting Zaventem. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Marrakech (heen)
 • Vlucht Agadir – Brussel (terug)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen met ontbijt (riad en hostels)
 • alle transport ter plaatse
 • toegang Bahia paleis
 • yogales (1 x)
 • kookworkshop
 • surfinitiatie les (2u.) + huur materiaal
 • uitstap Paradise Valley
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 220
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

(stads)wandelingen, yoga- en surfinitiatie 

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 25 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden