Marseille heeft tal van troeven: hippe straatjes en winkels, imposante kathedralen en paleizen, de Middellandse Zee, en niet te vergeten: de imposante rotspartijen van les Calanques.

Hotspot aan de Middellandse Zee

Marseille ligt in het zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee en is de hoofdstad van de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. De hoofdstad, met zo’n 900.000 inwoners, is uitgegroeid tot een hippe, spannende en multiculturele hotspot. Naast de oude dokken, architecturale parels en gezellige steegjes kan je hier heerlijk uitwaaien en dit met maar liefst 300 dagen zon per jaar.  

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

de sfeer opsnuiven van de oudste Franse havenstad

De tgv brengt ons naar de meest zuidelijke grootstad van Frankrijk. We installeren ons in onze hippe hostel vlakbij het historische stadscentrum. In de buurt van de oude haven snuiven we de mediterrane sfeer op in de kleurrijke Marché de Noailles en Marché de Capucins. We laten ons verleiden door een smeltkroes van kleuren en geuren, die sterk beïnvloed is door Noord-Afrikaanse cultuur. ’s Avonds genieten we van het streekgerecht bij uitstek: bouillabaisse. Met een glas pastis klinken we op de start van onze reis. Santé!

dag
02

Op verkenning

De volgende dag strekken we onze benen na een heerlijk ontbijt en laten we ons gidsen door de stad. De wandeling van twee uur voert ons langs de Place de la République en het Fort Saint-Jean.
Daarna genieten we ’s middags van een picknick in het park van Longchamp. Een prachtig stuk groen gelegen achter het Longchamp paleis. 

In de namiddag staat er cultuur op het programma: wat wordt het? Er is keuze genoeg: het Mucem, het museum voor schone kunsten, de prachtige basiliek Notre -Dame de la Garde, het MAC (Museum voor hedendaagse Kunst),…

dag
03

E-biken richting de Calanques

Het decor voor vandaag? De Calanques! De ideale manier om deze natuurpracht te bezoeken is op de e-bike.

Onze gids wacht ons op aan de haven. Na een praktische uitleg over onze e-bikes, fietsen we samen richting de Vallon des Auffes en de Plages du Prado. ’s Middags houden we halt in het dorpje Les Goudes. Daarna laten we ons betoveren door prachtige rotspartijen, wondermooie uitzichten en azuurblauwe baaien. We installeren ons op het strand, spelen een partijtje petanque.

Tijdens de terugrit houden we een tussenstop in het Parc Borély, de groene long van Marseille. Na een zevental uur zit de fietstocht erop.

dag
04

Graffiti en een gevangenis op een eiland

Als havenstad trekt Marseille een bonte mix van nationaliteiten aan. Benieuwd naar hun kleurrijke verhalen? Kijk dan goed naar de graffiti op de muren en pleintjes in de stad. We verkennen de Boheemse buurt Cours Julien, waar heel wat tweedehandswinkels en zonovergoten terrasjes te vinden zijn.

In de namiddag brengen we een bezoek aan het Château d'If. Een voormalige gevangenis op het eiland If. We varen hier met een bootje naar het kleinste eiland van de Frioul-archipel voor de kust van Marseille. Het fort is 28 meter hoog en telt drie verdiepingen.

Wie wil kan daarna nog een bezoek brengen aan de Cité Radieuse. Dit is een wooncomplex ontworpen door de geniale architect Le Corbusier. Hij bouwde dit betonnen bouwcomplex met het idee van een microsamenleving.

dag
05

Cassis

We sporen een kwartiertje richting Cassis, een charmante plek met gekleurde gevels, mooie stranden en een gezellige haven. De perfecte spot om te genieten van een prachtig uitzicht op hoge kliffen en het azuurblauwe water.  We maken een luswandeling en genieten van de prachtige natuur. 

Verpozen doen we op een van de vele terrasjes. 

In de vooravond sporen we terug naar Marseille. Wie ‘s avonds daar de benen nog wil losgooien, heeft geluk: in Marseille is het elke avond feest.

dag
06

Laatste mediterrane zonnestralen

In de voormiddag zoeken we fijne souvenirs om de zuiderse sfeer mee naar huis te nemen. ’s Middags stappen we samen naar de Gare de Marseille Saint-Charles, waar we de tgv terug naar huis nemen.  Op de trein hebben we tijd om al onze mooie herinneringen nog eens op te halen. 

We arriveren terug in het station van Brussel Zuid. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • Transport met TGV (Brussel Zuid-Marseille h/t)
 • alle overnachtingen in een hostel (ontbijt inbegrepen op de augustus-reis)
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • Gegidste daguitstap met e-bike naar de Calanques
 • Trein heen/terug naar Cassis
 • Boottocht Château d’If
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 180
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

stadswandelingen en een dag e-biken

Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden