Als vakantie staat voor lekker eten, kunnen we met een gerust hart Italië aanraden. Koppel dat aan een rijke geschiedenis, een mediterraans klimaat, een buitengewone natuur en een gepassioneerde bevolking en je hebt alle ingrediënten voor een topreis.

In de schaduw van de Vesuvius

Steevast op de achtergrond definieert de Vesuvius Napels: soms chaotisch maar altijd charmant. Steeds op het randje van uitbarsten, en met een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Hoog tijd om deze stad, waar ooit de standaard voor pizza’s werd gezet, onder de loep te nemen. Zijn schoonheid is minder klassiek en evident dan die van Firenze, maar dat maakt Napels net zo boeiend. Tijdens onze groepsreis wordt het duidelijk waarom Goethe de gevleugelde woorden “Eerst Napels zien, en dan sterven” uitsprak.

 

Het eilandentrio Ischia, Procida en Capri

Na Napels is het de beurt aan de drie eilanden in de baai: Ischia, Procida en Capri. Elk met een heel eigen karakter, dat we met veel plezier verkennen. Van de geschiedenis van het oude Romeinse rijk over de ongerepte natuur tot pittoreske dorpen. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
02

verdwalen in de charmes van Napels

We vliegen rechtstreeks naar Napels en nemen de eerste indrukken op: een stad met onweerstaanbare charme maar ook de stad der tegenstrijdigheden. De lekkerste pizza’s en meest onweerstaanbare zoete lekkernijen bezorgen ons de eerste culinaire revelaties van de groepsreis. Een begeleide stadstoer helpt ons op weg om de mooiste plekken van de stad te leren kennen. Daarna dolen we rond in de straten en verdwalen in de verschillende wijken. Zo leer je deze stad écht kennen. Een wandeling over de Lungomare met zicht op de Vesuvius hoort daar zeker bij.

dag
03

de Romeinen achterna in Pompeii

Als deel van de Werelderfgoedlijst van de UNESCO is een bezoek aan Pompeii een must. Pompeii werd tijdens een uitbarsting van de Vesuvius bedolven en omgedoopt tot de in-lava-gestolde-stad.

We wandelen door het verwoeste dorp en wanen ons terug in de tijd van de Romeinen. Dankzij gipsafdrukken van de oude Romeinen die verrast werden door de lava, staan we oog in oog met de toenmalige slachtoffers.

dag
04

met de boot naar Ischia

We varen naar het grootste eiland in de Golf van Napels: Ischia. Ontstaan uit de vulkaan Epomeo heeft het eiland een mooi bergachtig reliëf. Het ideale wandeldecor! Daarnaast ontdekken we ook de andere troeven van het eiland: grillige baaien, mediterrane vegetatie en gezellige dorpjes. Een bezoek aan het Castello Aragonese, 300 jaar lang de hoofdstad van Ischia, mag niet ontbreken. Het kasteel is gebouwd op een rots in de zee die verbonden is met het vasteland door een kunstmatig aangelegde dam. 

dag
05

traditioneel koken op Ischia

Vandaag koken we volgens de mediterrane traditie, doorgegeven van generatie op generatie. Samen met onze lokale gastfamilie toveren we de meest heerlijke gerechten op tafel. Ook lokaal geproduceerde wijn staat op het menu. Bovendien krijgen we de kans  om de groentetuin en wijnkelder van het gezin te bezoeken. Na deze culinaire verwennerij strekken we de benen tijdens een 2 uur durende wandeling van Serrara Fontana naar Sant'Angelo. Op een ezelspad wandelen we tussen wijnhellingen en tufsteenformaties, terwijl we genieten van de weidse uitzichten.

dag
06

vissers en ongerepte natuur op Procida

Vandaag staat een daguitstap naar het naburige eiland Procida op het programma. Volgens velen is dit het mooiste eilandje in de baai van Napels. Dat moeten we nagaan! We bezoeken er het vissersdorpje Corricella waar de meeslepende film 'Il Postino' werd opgenomen. De gekleurde huisjes met bogen, koepels en buitentrappen zijn een lust voor het oog. Genieten is duidelijk het thema van de dag!

dag
07

Ischia van op het water

In een omgebouwde, traditionele vissersboot ontdekken we Ischia van op het water. Als ex-visser kent de kapitein elke zeegrot en exclusieve baai waar we een duik kunnen nemen. Tijdens onze tocht vertelt een plaatselijke gids ons over al het moois. Aan boord smullen we van een heerlijke lunch van lokale gerechten.

dag
08

van filmsterren in Capri-stad tot geschiedenis en natuur in Anacapri

Vandaag zijn we vroeg uit de veren, pakken onze koffers in en schepen in voor een korte boottocht naar het befaamde eiland Capri. Met zijn steile rotsformaties is het eiland een  must see. We geven onze ogen de kost in Capri-stad – bekend voor z’n luxehotels, chique boetieks en beroemde toeristen. Misschien lopen we er wel een internationale ster tegen het lijf? 

We bezoeken Anacapri en nemen de stoeltjeslift naar Monte Solaro. Met zijn 589 meter het hoogste punt van het eiland. Vanaf dit punt hebben we een schitterend uitzicht op de Golf van Napels en op Sorrento. We wandelen terug naar Anacapri langs de Via Monte Solaro. 

’s Avonds keren we terug naar Napels.

dag
09

ciao, bella Italia

Vooraleer we huiswaarts keren, laten we de stad nog zijn laatste indrukken maken. Voor deze trip dan, want we reizen zeker nog terug naar Napels.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Napels (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (hostel/hotel)
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • ferry’s
 • begeleide stadstoer in Napels
 • toegang Pompeï (incl. gids)
 • kookworkshop (incl. eten)
 • begeleide boottocht (incl. eten)
 • toegang Castello Aragonese
 • stoeltjeslift in Anacapri
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 300
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

wandeltochten (2 tot 5u) en stadswandelingen

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 14 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden