Tijdens deze reis komen we helemaal tot rust in de wondermooie natuur van Finland & Lapland. De lodge waar we een week zullen verblijven is pure verwennerij. Deze prachtig gelegen lodge is omringd door bossen en een meer. En dit allemaal bedekt met een magisch laagje sneeuw.

De zussen die de lodge runnen doen er alles aan om hun gasten een onvergetelijke reis te bezorgen. We genieten er van traditionele huisgemaakte Finse maaltijden bereid met verse en lokale ingrediënten. Midden in dit afgelegen bosgebied komen we volledig tot rust. We genieten van de krakende sneeuw onder onze voeten, van de schitterende sterrenhemel en - met wat geluk - ook van het noorderlicht. Je zal merken dat hier geen straatlantaarns nodig zijn, het schijnsel van de maan is voldoende om alles te kunnen waarnemen rondom ons.

Naast het genieten van de omgeving maken we er ook een actieve vakantie van. Van stappen met sneeuwschoenen, drijven op een rustige rivier tot een spannende maar superleuke huskytocht. En we laten ons ook verwennen in een 7-sterrensauna. Tenslotte bezoeken we ook een rendierboerderij.

We mogen steeds gebruik maken van het materiaal van de lodge (sneeuwschoenen, sleeën, langlaufski’s), dus we gaan dagelijks ook op stap in winterwonderland.

Kortom actief genieten, meer moet dat niet zijn!

 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Kuusamo

We vliegen via Helsinki naar het hoge noorden. Onze eindbestemming is Kuusamo. Vandaaruit nog een uurtje rijden naar onze verblijfsplaats. Eénmaal aangekomen installeren we ons voor een weekje in onze lodge die volledig omgeven is door de rust van de noordelijke natuur. 

dag
02

sneeuwschoenentocht

Tijdens deze sneeuwschoenentocht genieten we met volle teugen van de magische winterse natuur in het Oulanka Nationaal park. Nadat we onze winterpakken (deze krijgen we in het safarikantoor) aangetrokken hebben, rijden we verder naar het Oulanka Nationaal park dat bekendstaat om zijn indrukwekkende landschappen en watervallen. We stappen met onze sneeuwschoenen door de diepe sneeuw en zien onderweg de rivier die het park doorkruist met een prachtige hangbrug erboven. Unieke foto’s gegarandeerd!

Moe maar voldaan keren we terug naar onze lodge.

dag
03

huskysafari

Vandaag zijn we klaar voor een onvergetelijke huskysafari. Onze sledehondentocht is 12 km lang en brengt ons langs de mooiste plaatsen van deze prachtige natuur. Bijzonder aan deze tocht is dat we ons niet gewoon laten glijden, maar dat we reizen met een slee per duo. De authentieke huskyervaring!

Tijdens een hondensledetocht kunnen we genieten van het schilderachtige uitzicht in de omgeving van Kuusamo en zien we hoe opgewonden de huskyhonden zijn als ze in de sneeuw mogen rennen. Voor de safari start, zal onze deskundige gids alles vertellen over het leven van de huskyhonden en ons instructies geven over het rijden en de veiligheid. De 12 km lange route loopt door privé-bossen en meren en is gemakkelijk te berijden. De gids rijdt met de sneeuwscooter voor ons team uit om ervoor te zorgen dat alles goed gaat. Bestuurders worden halverwege de rit gewisseld. Elke slee zal getrokken worden door 5 à 6 gretige huskyhonden. De slee is geschikt voor 2 volwassenen, waarbij de ene rijdt en de andere lekker warm en knus zit onder een deken en rendierhuid.

dag
04

genieten in een traditionele Finse sauna

Voor de Finnen is de sauna heilig. Er zijn verschillende soorten sauna’s en de sauna die opgewarmd wordt door een kachel is de meest traditionele. Bijna iedereen heeft een sauna thuis en de Finnen bouwen ze overal, zelfs in een bus. Geen wonder dat de saunacultuur van Finland erkend is door Unesco werelderfgoed.

De rooksauna wordt verwarmd met droge berkenstammen. De ‘sauna-elf’ zorgt voor de verwarming en weet ook hoe die de traditionele en geurige takkenbossen moet maken om het saunaritueel kracht bij te zetten. Sluiten we deze unieke ervaring af met een duik in het meer? Dit is voor de durvers! Er wordt een gat gemaakt in het ijs en je wordt hierin begeleid door een ‘saunameester’. Dit is een buitengewone ervaring die je nooit zal vergeten.

dag
05

Arctic river floating

Vandaag laten we ons meevoeren door de stroom van de langzaam vloeiende rivier en we genieten samen van het drijven. We luisteren naar de geluiden van de natuur en bewonderen de lucht.

We krijgen een drijfpak dat ons warm houdt, een reddingsvest en helm garanderen onze veiligheid. We worden begeleid door een gids die ons instructies geeft voor het drijven op de rivier en deze zal ons ook helpen om van de rivier terug naar de oever te komen. Plezier gegarandeerd!

dag
06

rendierboerderij

Vandaag leren we meer over rendieren en bezoeken we een rendierboerderij: The Palosaari Reindeer and Fishing Farm. Heb je wel eens in een rendierslee gereden? Onder begeleiding mag je zelf een rendier besturen en genieten van een vrolijke sleetocht. Je bestuurt een rendier over een 1,5 km lange sleebaan doorheen een besneeuwd bos.

We bezoeken ook het rendierverblijf waar we foto's kunnen maken en meer te weten komen over de manier waarop rendieren leven. Heb je het knakken van hun nagels gehoord of het geluid van het knabbelen van hun speciale lekkernij, korstmos? Wist je dat het uiterlijk van rendieren voortdurend verandert, omdat ze in de lente hun wintervacht verliezen en elk jaar hun gewei verliezen en weer aangroeien?

Als de rendieren hun lekkernijen hebben gehad, gaan we verder naar het kampvuur in de schuilhut Kammi, waar het onze beurt is om te genieten van kampvuurkoffie. Ondertussen vertellen de rendierhouders graag verhalen over de oude tradities van het rendier.

Tot slot brengen we een bezoek aan de ambachtelijke winkel in de 100-jaar oude woonkamer van de historische boerderij.

dag
07

terug naar huis

De voorbije week was magisch en hebben we ontelbare onvergetelijke herinneringen verzameld die we altijd zullen koesteren. Nu is het tijd om naar huis te gaan, maar niet voor we een datum vastleggen voor een groepsreünie!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Kuusamo (heen en terug)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen in lodge op basis van vol pension
 • alle transport ter plaatse
 • begeleide sneeuwschoenentocht in het Oulanka Nationaal Park toegang en begeleiding sauna
 • Artic River Floating
 • huskysafari
 • bezoek rendierboerderij inclusief tochtje met de slee
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele activiteiten (ijsvissen 59€ - sledetocht 79€)
Reisbudget
€ 120
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Wandelen met sneeuwschoenen

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 13 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden