Waarom een reis naar Canada een verre droom laten, als je hem gewoon in vervulling kan brengen? Als je met ons meevliegt naar Oost-Canada, staat je een geweldige mix van natuur en cultuur te wachten.

City hopping

Met een minivan doorkruisen we Oost-Canada en bezoeken we enkele hippe steden. We starten in Montréal. Maar ook Ottawa en Toronto waar we van bovenop de CN Tower de stad kunnen overschouwen staan op het programma. En last but not least raken we betoverd door de gezellige kronkelende straatjes van Québec. 

Imposante natuur

We wisselen de steden af met een indrukwekkende natuur. Zo verkennen we vanuit onze kano de vele meren van het Algonquin Provincial Park. We wandelen in de dichte bossen van het Mont Tremblant Park. Overal kunnen we - met een beetje geluk - dieren zoals beren en elanden aanschouwen in hun natuurlijke habitat. Aan de kustlijn van Tadoussac gaan we op zoek naar walvissen. Nog een hoogtepunt is ons bezoek aan de spectaculaire Niagara Falls, waar een boottocht ons tot aan de rand van de watervallen brengt.

On the road

Slapen doen we in jeugdherbergen, B&B’s of typische roadmotels. Ben je op zoek naar een mengeling van rustgevende natuurpracht en bruisende steden? Twijfel niet langer, deze reis door Oost-Canada is je op het lijf geschreven!

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
02

over de oceaan naar Montréal

We vliegen naar Montréal. Nadat we onze intrek hebben genomen in onze hostel/jeugdherberg, werken we onze jetlag weg, zodat we fris en monter deze  wereldstad kunnen ontdekken. 

Montréal is zonder twijfel Canada’s meest mondaine stad. Met zijn vele winkelpromenades, groene parken, ondergrondse galerijen, boeiende musea, ontelbaar veel kerken en historische gebouwen vervelen we ons geen seconde. 

Net buiten de stad kunnen we het olympisch stadion bezoeken. Tegenwoordig dient het voor concerten en sportwedstrijden, maar je kan er ook aangenaam wandelen. Vanuit de Montreal Tower krijg je een indrukwekkend uitzicht over het sportcomplex en de stad. 

’s Avonds duiken we een van de vele, gezellige cafés of jazzclubs in. 

dag
03
05

walvissen spotten

Heb je altijd al eens walvissen willen spotten in hun biotoop? Dan wordt vandaag je droom werkelijkheid. We rijden naar Tadoussac, waar vanop onze boot op zoek gaan naar walvissen. We nemen ook de tijd om deze prachtige omgeving te verkennen. We kunnen wandelen we langs de kustlijn of we kiezen voor een wandeling in het nabijgelegen Parc national du Saguenay. In dit park zijn mooie wandelingen voor elke moeilijkheidsgraad uitgezet. 

dag
06
07

vous dites?

Volgende bestemming van onze roadtrip: Québec. Hier wanen we ons in Parijs. Elk straatje is een blik waard en vrijwel iedereen spreekt Frans. Binnen de stadsmuren van deze historische stad – uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed – is het gezellig rondkuieren in de kleine, kronkelende straten. Op onze wandelingen kruisen we heel wat bezienswaardigheden zoals het Château Frontenac, de Place Royal, de Place d’Armes en la Citadelle.

dag
08
10

Mont Tremblant

Mont Tremblant National Park is vooral bekend en populair als skigebied, maar ook tijdens de zomer valt er van alles te beleven. Het aanbod wandelingen is erg ruim. Kies je bovendien voor een tochtje op de gondelbaan, dan word je beloond met prachtige vergezichten van de streek.  

Daarna rijden we verder richting Ottawa. Tijdens onze tocht doorkruisen we het Omega Park, een natuurgebied waar onder meer beren, bizons, wolven, elanden en herten leven. 

dag
11
12

Ottawa binnenstebuiten

Na de natuurpracht is het weer tijd voor een bruisende stad. We zetten koers naar Ottawa, de hoofdstad van Canada... Onderweg bezoeken we het Omega park.

Verder bezoeken we het parlement en wandelen we verder langs monumenten, parken en gezellige pleintjes. En op ByWard Market vinden we allerlei regionale producten om ’s middags een lekkere picknick mee samen te stellen. We verkennen de streek rond het Rideaukanaal met de fiets. Na vandaag zal Ottawa geen geheimen meer kennen voor ons.

dag
13

naar het Algonquin Provincial Park

We verlaten Ottawa en rijden naar het Algonquin Provincial Park, het oudste en meest bekende park van Ontario. Onderweg houden we halt in een van de vele boerderijen waar maple syrup wordt gemaakt. Deze stroperige vloeistof is een van de bekendste streekproducten. We komen er alles te weten over de productie. Uiteraard mogen we ook eens proeven van deze lekkernij. Na onze aankomst gaan we onze benen strekken voor een eerste wandeling in het mooie park.

dag
14

op het water

We trekken het Algonquin Provincial Park in. Met zijn 3000 meren en schat aan wilde dieren is dit gebied een mekka voor natuurliefhebbers. Samen met een ervaren natuurgids gaan we het water op. Met een kano verkennen we de mooiste delen van het park en als we geluk hebben observeren we ook dieren in hun dagelijkse omgeving.

dag
15

wandelen en zwemmen

Omdat we maar niet genoeg kunnen krijgen van het Alonquin Provincial Park, blijven we er nog een dag extra. Vandaag gaan we te voet op ontdekkingstocht. Of we nu kiezen voor een korte of lange wandeling, we worden sowieso beloond met prachtige vergezichten. Ter afkoeling komt een plons in een van de vele meren als geroepen. Daarna zetten we onze tocht verder. Volgende stop : Toronto.

dag
16
17

Toronto

We starten met een verkenningstocht van Toronto. We wandelen langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Denk maar aan het ‘financial district’, het Casa Loma, het oude en nieuwe stadhuis en het trendy Yorkville met zijn gezellige boetiekjes en cafeetjes.  

We hangen de toerist uit en flaneren langs de Queen’s Quay Terminal, een promenade gevuld met souvenirwinkels en straatmuzikanten 

Vanuit Toronto maken we een boottochtje naar de Toronto Islands, een groene oase waar we genieten van de mooie skyline van de stad en we ontspannen op het strand.  

dag
18
19

Niagara Falls

We verlaten Toronto en rijden naar de Niagara Falls. Bereid je voor op nattigheid, want we gaan vandaag zo dicht mogelijk bij de Niagara Falls. Je kan ze haast aanraken! We stappen aan boord van de Hornblower cruiseboot. Door een wolk van mist varen we tot aan de rand van de watervallen.  

Via een houten promenade wandelen we langs de rivier die leidt naar de watervallen. De draaikolken en stroomversnellingen die we hier zien, behoren tot de mooiste en gevaarlijkste van de wereld.  

Onze tocht leidt ons naar de Niagaravallei, een landschap gevuld met wijnvelden. Bij voldoende interesse bezoeken we een wijnboerderij en komen er alles te weten over de productie.

dag
20

leuke tussenstop

We kiezen nog een leuke tussenstop uit om de lange afstand naar Montreal te doorbreken. 

dag
21

de circel is rond

Na 21 dagen natuur en cultuur nadert het afscheid. Tijd om onze koffers te pakken. ’s Avonds nemen we onze terugvlucht. 

dag
22

back home

Aankomst in Brussel.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 6
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Montréal (H/T)
 • luchthaventaksen
 • alle transport met minivan (21 dagen)
 • ferry Toronto Islands
 • alle overnachtingen (jeugdherberg, hostel)
 • kanotocht o.l.v. een gids in het Algonquin Provincial park (incl. toegang park)
 • huur fiets (1 dag)
 • toegang Omega park
 • excursie Whale watching
 • boottocht Niagara Falls
 • toegang Parc national du Saguenay
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 900
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

actief: stads- en dagwandelingen, een kano- en fietstocht

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 61 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht
 • ETA verplicht (reisvergunning voor Canada)
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden