De zon krijg je tijdens deze achtdaagse groepsreis in Noorwegen bijna niet te zien. Wel beleef je enkele dagen pure sneeuwpret en geniet je van de overweldigende natuur. Met wat geluk dans je het nieuwe jaar in onder het noorderlicht.

Dat Noorwegen tal van troeven heeft, zal je zelf ervaren. Zo snuif je een flinke dosis cultuur op in Tromsø, de grootste stad in het noorden en dé regio om het noorderlicht te spotten. Met een beetje geluk kunnen we dit natuurfenomeen met eigen ogen aanschouwen.

Tijdens het bezoek aan het wilderniskamp – inclusief een tocht met een authentieke hondenslee – test je jouw survival skills.

Vervolgens ruilen we de stad in voor het pittoreske Skervøy, waar we worden ondergedompeld in het rustige eilandleven.
Afsluiten doen we in ’s werelds meest noordelijke brouwerij waar maar liefst 72(!) verschillende bieren worden geserveerd.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
02

op ontdekking in het fabelachtige Tromsø

Samen vliegen we naar Tromsø, ook wel het Parijs van het Noorden genoemd. Hier geen reusachtige stalen constructie te bespeuren, maar wel het sprookjesachtige noorderlicht, dat we met een beetje geluk kunnen spotten. We ontvluchten onmiddellijk de stadsdrukte. De eerste drie nachten slapen we hier in gezellige cottages met zicht op de rivier en de bergen. Na een deugddoende nachtrust bezoeken we de indrukwekkende Arctische kathedraal van Tromsø. In de namiddag trekken we onze sneeuwschoenen aan en nemen we de kabelbaan naar de top van de berg Storsteinen. Daar worden we getrakteerd op een panoramisch uitzicht. Klaar voor een avontuurlijke wandeltocht? 

dag
03

op tocht met een authentieke hondenslee

In het Polar Museum maken we kennis met de barre omstandigheden waarin ontdekkingsreizigers  moesten zien te overleven. De perfecte plek om tips en tricks op te doen. In de namiddag zetten we namelijk koers naar een wilderniskamp. Je maakt er een tocht met een authentieke hondenslee, neemt zelf het stuur over en dolt in de sneeuw met de trouwe viervoeters. Na dit unieke avontuur genieten we van een heerlijke maaltijd in een originele herderstent. 

dag
04

aftellen naar het nieuwe jaar op het sprookjesachtige Skjervoy

Vanuit Tromsø nemen we de bus en enkele ferry’s naar het eiland Skervøy, waar we drie dagen verblijven. Tijdens deze tocht krijgen we prachtige landschappen en adembenemende fjorden te zien. Na een korte verkenning van het eiland, bereiden we een feestelijke maaltijd en zetten we het nieuwe jaar in met een knallend feest. Daarvoor is geen vuurwerk nodig: het noorderlicht doet dienst als oogverblindende discobol. Duimen dus dat dit prachtige fenomeen zich laat zien!

dag
05

beestige boel bij de Sami

Op nieuwjaarsdag wanen we ons als echte Noren! Bij de Sami – de inheemse bewoners van Skervøy en rendierhouders – proeven we enkele lokale specialiteiten. In een traditionele nomadische tent ontdekken we de fascinerende geschiedenis van het volk. Vervolgens trotseren we de koude en maken we een ritje op de rendierslee. We leggen de vrolijke beestjes achteraf in de watten door hen allerlei lekkers te voederen. Zelf genieten we ’s avonds van een traditioneel Sami stoofpotje. 

dag
06

klimmen op sneeuwschoenen

We gaan de Vikings achterna: met onze sneeuwschoenen beklimmen we de berg op Skervøy. De beloning: een prachtig zicht op de ongerepte natuur. Dit verveelt nooit! Na de afdaling nemen we de ferry opnieuw richting Tromsø. Tijdens het varen door de vele fjorden verwarmen we onze handen aan een kop warme chocomelk. Misschien spotten we zelfs walvissen! We overnachten in een ecologisch hotel in het centrum van Tromsø. 

dag
07

avontuurlijk langlaufen rond Tromsø

Wie Noorwegen zegt, zegt crosscountry-skiën. De lokale bevolking is dol op de smalle ski’s waarmee je naar hartenlust langlauft. De talloze tracks rondom de stad beloven een voormiddag sneeuwpret op z’n best. We sluiten deze ongelofelijke reis af in de vermaarde Mack Brewery. Hier kan je 72 verschillende bieren proeven. De uitgelezen manier om terug in Belgische sferen te komen. 

dag
08

terugvlucht naar België

Een week vliegt voorbij! Het vliegtuig brengt ons terug naar Brussel, waar we afscheid nemen en nagenieten van onze magische Noorse avonturen.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel – Tromsø (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (cottages, hotel)
 • alle transport ter plaatse
 • ferry
 • begeleide hondensleetocht (2u.)
 • begeleide kennismaking Sami kamp (incl. food tasting, rendiersleetocht en warme maaltijd)
 • toegang Arctische kathedraal
 • toegang polar museum
 • kabelbaan
 • huur sneeuwschoenen (in België)
 • huur langlaufski's (ter plaatse)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • bier proeven/rondleiding (optioneel)
Reisbudget
€ 450
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

dagwandelingen met sneeuwschoenen en langlaufen ( 4u tot 6u) bij koude temperaturen en weinig daglicht

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/

Onze voorwaarden