Verkeer je in topconditie voor twee weken fun in een ongerepte natuur? De Spaanse Pyreneeën, met hun woeste rotsen en kloven, zijn het ideale speelterrein voor een avontuurlijke sportvakantie. Avontuurlijke watersporten staan centraal tijdens deze vakantie. Zo wagen we ons aan maar liefst 2 canyonings, gaan we raften en kajakken en doen we een trektocht langs de watervallen van La Larri. Daarnaast maken we een 3-daagse trektocht door het prachtige nationale park van Ordesa met als kers op de taart, de beklimming van de Monte Perdido.

Spektakel in Aragón

Met een minibusje doorkruisen we de noordelijke provincie Aragón. Je treft er oude kastelen en kloosters aan, die herinneren aan de roemrijke geschiedenis van de streek. Een adembenemend kader van spectaculaire landschappen maakt het plaatje compleet.

Raften en canyoning

We maken een opwindende trip doorheen dat fantastische landschap! Canyoning in machtige rivierkloven, raften op het kolkende water, pittige wandeltrektochten over rotsen en gletsjers … 

Spaanse troeven

Van al dat sporten krijg je honger. Wat dacht je van een ternasco, een typisch Aragonese vleesspecialiteit? Daar een perfect gekoeld glas wijn bij is genieten! Om van al dat lekkers te smullen trekken we naar het middeleeuwse dorp Aínsa. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
02

vamos

Afspraak 's morgens aan het kantoor van KrisKras. We laten België achter ons en trekken naar het zonnige zuiden. Om de lange afstand wat draaglijker te maken, maken we een tussenstop in Frankrijk.   

De volgende dag komen we aan op onze camping in Escalona, idyllisch gelegen aan de rivier de Vellos aan de voet van de Monte Perdido die we deze reis nog gaan beklimmen!  

dag
03

watervallen van La Larri

De Spaanse Pyreneeën zijn buitengewoon mooi! Metersdiepe kloven, torenhoge rotswanden en rondcirkelende gieren: van zo veel natuurpracht word je even stil.

Vandaag maken we een trektocht langs de watervallen van La Larri. Het pad op het einde van de prachtige Pineta vallei leidt je via trappen langs vele watervallen omhoog. Het contrast van het water met de roodachtige kleur van de rotsen en het mooi groene bos is nog maar het begin van al het natuurschoon. Eenmaal boven word je verwelkomd door ‘wilde’ koeien en paarden en uitzicht op de imposante waterval Cascada del Cinca (110m). Idéaal om even op adem te komen alvorens je het plateau oversteekt en de bovenste watervallen van de Larri kan bewonderen. Wie durft een plonsje nemen in deze rivier die zijn oorsprong vindt in 2 hoge bergmeren? 

dag
04

springen, glijden, zwemmen en rappellen

Tussen de woeste Pyreneeën wagen we ons aan onze eerste canyoning.  

Canyoning is één van de mooiste en veelzijdigste bergsporten. Vandaag ontdek je de prachtigste stukjes natuur buiten het bereik van de gewone wandelaars. Je volgt de loop van een bergrivier uitgerust met neopreenpak, canyoninggordel en helm onder begeleiding van een professionele Nederlandstalige gids. Je gids leert je alle technieken op je eigen tempo. Springen, glijden of rappellen, tegen het einde van de dag ken je de kneepjes van het vak! Waterpret met een portie adrenaline en fun! 

dag
05
07

3-daagse trekking door het Nationaal Park van Ordesa

Fris en monter voor onze 3-daagse trekking! We stappen het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido binnen. Volgens velen is dat het mooiste van Spanje. De vergezichten op de Monte Perdido – ‘verloren berg’ – zijn onvergetelijk. Na 6 uur stappen in de gezonde berglucht zetten we op 2200 meter hoogte onze tent op aan een berghut, voor een verkwikkende nachtrust.

Als echte berggeiten proberen we de volgende dag de top van de Monte Perdido te bereiken, op 3355 meter. Tijdens de 4 uur durende tocht krijgen we misschien het gezelschap van gemzen, marmotten en steenbokken. Even genieten van het magistrale uitzicht van op de top, en dan dalen we in 3 uur opnieuw af naar de camping aan de berghut.

Daags nadien wandelen we via een andere route in 6 uur terug naar onze camping.

dag
08

bezoek middeleeuwse Aïnsa + rafting

In een rubber raftingboot trotseer je een woest kolkende rivier. Dat kan alleen door goed samen te werken in team. Je start met een korte intro op de oever. Gewapend met een roeispaan volg je de instructies van de gids. Een slag gemist? Geen paniek. Op tijd en stond een verfrissend duikje hoort er helemaal bij, hier in het warme Spanje. Rafting doe je met een lokale gids met wie we al jarenlang samenwerken. Je gids is Spaanstalig maar maakt er met de nodige humor en een basis aan Engels een fantastische afvaart van. 

Na al dat raftplezier rijd je ongeveer 30 min. tot het middeleeuwse stadje Ainsa. Bij het betreden van het oude dorp wandel je terug in de tijd. Het oude fort, het dorpsplein en de kleine gezellige straatjes worden gesierd door talloze kleine details. Elk hoekje is een bezoek waard. Voor die échte Spaanse sfeer kan een terrasje met wat tapas en een frisse sangria niet ontbreken. 

dag
09

canyoning número dos!

Vandaag wagen we ons aan een explorer canyon, een diep ingesneden canyon van uitzonderlijke schoonheid. We volgen de rivier van bron tot monding en dalen steeds dieper de kloof in. Bengelen aan touwen, zwemmen door smalle rivierkloven en springen langs watervallen, een dag voor de echte durvers! Kortom, we gebruiken de natuur als een echt waterpretpark!

dag
10

beklimming van de Pena Montanesa

Vandaag binden we terug onze wandelschoenen aan en gaan we op trektocht richting de Pena Montanesa. De Peña Montañesa is een unieke berg door zijn ruwe karakter langs de ene kant en zijn glooiende lange rug langs de andere. Deze berg is maar liefst 2295m hoog en is de hoogste top van de Sierra Ferrera in de Spaanse provincie Huesca. Je hebt een fantastisch zicht op de bergtoppen die de grens tussen Spanje en Frankrijk vormen.  

dag
11

Na de voorbije avontuurlijke dagen doen we het vandaag rustiger aan. We installeren ons aan het imposante stuwmeer van Mediano en laten de benen rusten van de inspanningen van afgelopen dagen. Wie toch nog de benen aan het werk wil zetten, kan zelf naar de kerk van een ondergelopen dorp zwemmen. Geen alledaagse ervaring, toch?  

In de namiddag begeven we ons op het meer en varen we rond met de kajak.  

Hoe we onze laatste avond in Spanje doorbrengen, ligt nog niet vast. Maar één ding is zeker: we maken er een onvergetelijk Spaans feestje van! 

dag
12
13

Adiós!

Onze terugreis verloopt in twee dagen. We houden halt in Frankrijk en brengen er nog een leuke avond door. ’s Anderendaags komen we thuis aan. De avonturier in ons is meer dan voldaan, na twee weken vol onvergetelijke opwinding in de Spaanse Pyreneeën.

Leeftijd
18 tot 24 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen, brandstof
 • alle overnachtingen (8x tent op camping, 2x kamperen, 2x pension)
 • maaltijden in vol pension in berghut
 • maaltijden op camping in vol pension (vanaf avondmaal bij aankomst tot ontbijt bij dag van vertrek)
 • gebruik kampeermateriaal
 • 2 x canyoning (+ materiaal + professionele gids X-Adventure)
 • rafting (+materiaal + professionele gids X-Adventure)
 • huur kajak (1/2 dag)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • overige toegangsgelden
Reisbudget
€ 165
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

actieve wandel- en watersportvakantie, 2 stevige dagwandelingen en 3-daagse trekking met kamperen,

Goede, fysieke wandelconditie en portie durf vereist 

Goede enkel omsluitende stapschoenen (cat. B) zijn verplicht. Een goede regenjas en een comfortabele dagrugzak maken de wandelingen aangenamer.

Waterschoentjes zijn noodzakelijk voor de watersportactiviteiten.

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Goede enkelomsluitende stapschoenen (cat.B) zijn verplicht. Een goede regenjas en een comfortabele dagrugzak maken de wandelingen aangenamer.
 • waterschoentjes zijn noodzakelijk voor de watersportactiviteiten
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden