Wist je dat Ericeira, een prachtige oude vissersstad zo’n 50 km ten noorden van Lissabon, mag uitpakken met de beste surfstranden van Europa? Daar gaan we heen om – te leren surfen. Aan land zijn er tal van gezellige steegjes en overheerlijke visrestaurants in de stad.

Pure verwennerij

We logeren een week in een traditioneel Portugees vissersdorp met kronkelende straatjes. Tijdens deze reis staat waterpret voorop, maar we strekken evenzeer de spieren in een uitgebreide yogasessie. Ook verwennen we onze smaakpapillen met smakelijke streekgerechten. Dagelijks bewonderen we de intense zonsondergang in dit uniek stukje Portugal.

Check, check en check!

De laatste drie dagen van deze groepsreis krijgen we nog een tipje van de sluier gelicht in de Portugese hoofdstad Lissabon. Dus: voel je meteen de kriebels bij de gedachte aan een gezonde dosis sport, afgewisseld met natuurpracht, en dat alles overgoten met een culturele saus? 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

olá Lisboa

We nemen een vlucht vanuit Zaventem naar het zuiderse Lissabon. Met de warme zonnestralen op ons gezicht vangen we een eerste glimp op van deze prachtige hoofdstad. We trekken door naar Ericeira. We zijn er vreog genoeg om nog op ontdekking te gaan.  

dag
02

op de golven van de Atlantische Oceaan

Ontwaken was nog nooit zo plezant. We worden wakker in een idyllisch kader middenin de natuur. Instant vakantiegevoel! Na een uitgebreid en lekker ontbijt voelen we ons helemaal klaar om de golven te trotseren. Professionele surfleraars leren ons de eerste kneepjes van het vak. Hoe blijven we staan op onze surfplank? We verklappen nu al dat dit geen makkie is. Na een grondige uitleg trekken we – stevig ingesmeerd –  met onze plank en wetsuit de zee in. 

’s Avonds vullen we onze hongerige magen met verse vis en klinken we op een fantastische dag met een glas heerlijke Portugese wijn. A sua saúda!

dag
03

als een vis in het water

Vandaag leren we nog meer surfskills. Stilaan raken we vertrouwd met het idee dat we op onze surfplank de oceaan in peddelen. 

In de namiddag verkennen we het autovrije Ericeira en proeven we in een taverne van de lokale bacalhau of van een romige pasteís de Belém. 

dag
04

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Misschien hebben sommigen al stijve armspieren van al dat enthousiaste peddelen. Maak je geen zorgen, want vandaag starten we met een deugddoende, relaxerende yogasessie bij zonsopgang. Daarna gaan we er opnieuw tegenaan. Zien we je daar al even die golf rechtop nemen? 

dag
05

wandelen in groen UNESCO-werelderfgoed

Ericeira ligt vlakbij het immense park Serra da Sintra, dat meer dan 14.500 hectare omvat. Zo’n 160 miljoen jaar geleden was dit gebied de bodem van een ondiepe zee. Nu is het een mix van verschillende landschappen, variërend van bossen met eucalyptus over zeedennen en druivenranken tot zandstranden. Geen betere manier om al dat natuurschoon te bewonderen dan tijdens een stevige wandeling. Met een beetje geluk spotten we een torenvalk of muurgekko. 

dag
06
07

SUP of surf? Aan jou de keuze

Dit is het moment om je surfskills verder te verfijnen. Zoek je wat variatie, dan behoort ook een SUP-sessie tot de opties. Wie genoeg heeft van het water, kan een fietstocht maken. Zo’n ritje door die adembenemende omgeving geeft je weer energie voor tien! Of, als we daar allemaal zin in hebben, we spelen een van de spannendste escape-games ooit.

In de late namiddag is het tijd om afscheid te nemen van Ericeira. We vertrekken naar Lissabon.

dag
08

Lissabon in een notendop

Door de steegjes van het volkse Alfama wandelen we naar het imposante Castelo de São Jorge. Daar worden we getrakteerd op een ongelofelijk uitzicht over de alomtegenwoordige Taagrivier. In Baixa, het commerciële centrum van Lissabon, kunnen we van de Praça do Comércio de winkelstraten induiken. Op de levendige pleinen is het fijn om die smeltkroes van culturen en stijlen te observeren. 

dag
09

Hidden gems

We trekken in de voormiddag naar LX Factory. Een industrieel terrein aan de rand van de stad is misschien niet het eerste waar je aan denkt tijdens een citytrip aan het mooie Lissabon, maar meer dan een bezoek waard! Verborgen onder de brug ligt het hippe industriële ministadje LX Factory, waar verschillende creatievelingen en  locals verenigen. Na een deugddoende lunch in één van de gezellige eettentjes, ontdekken we een andere ongewone plek in Lissabon namelijk de Cémiterio dos Prazeres. Hier hebben we trouwens een prachtig uitzicht over de stad en de Taag.

dag
10

uitzwaaien en thuiskomen

Vandaag nemen we afscheid. Nu is het voor echt en zeggen we ‘tot ziens’ tegen dit geweldige land van de fado, culinaire hoogstandjes, de beste golven en een waanzinnige natuur.

Leeftijd
18 tot 24 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel- Lissabon (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (hostel)
 • ontbijt
 • alle transport ter plaatse
 • Begeleide mountainbiketocht (2u.)
 • surfmateriaal
 • surflessen (4 x 1.5u)
 • yogales
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden of activiteiten
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 300
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

surflessen (4 x 1.5u), mountainbiken (2u), wandelingen (zowel stad als natuur), yoga

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 18 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden