Van het bergachtige Trentino, langs Venetiaanse bruggen en gondels, tot aan het balkon van Romeo en Julia. We verkennen een prachtig deel van Noord-Italië met de minibus. Kunst en cultuur gaan tijdens deze reis hand in hand met spectaculaire bergen en meren net buiten de stad. Ben je klaar voor een drievoudige citytrip met een flinke scheut natuur en ontspanning? Twijfel dan niet om deze toppers beter te leren kennen!

Majestueuze Italiaanse Alpen

De regio Trentino is een kleurrijk lappendeken van bergen, meren, wijngaarden en historische steden met als hoofdstad Trento, een architecturaal juweel. Nog op het programma: een degustatie bij een lokale wijnbouwer en een bezoek aan een middeleeuws kasteel. Logeren doen we authentiek en in alle rust, met zicht op de Noord-Italiaanse bergtoppen. 

Stevige portie cultuur en geschiedenis 

De vele kanalen van Venetië nodigen uit tot een uitgebreide verkenning. Achter elke straathoek wachten er nieuwe indrukken. We bezoeken het Palazzo Ducale en op de naburige eilanden begeven we ons tussen de kleurrijke huizen. Hopelijk kunnen we ook een mooie zonsondergang meemaken aan de oevers van de lagune. 

In Verona duiken we de (literatuur)geschiedenis in en zien we vanop de fiets het dagelijks leven voorbijglijden. Even nood aan ontspanning? Het Gardameer ligt op een boogscheut van onze B&B. Installeer je op een van de stranden en geniet met volle teugen van het azuurblauwe decor. 

Korte verplaatsingen

Onze minibus is het ideale transportmiddel om ter plaatse ritten van maximum drie uur te overbruggen tussen de verschillende steden. Verbaas je onderweg over de mooie streek en voed je innerlijke reismicrobe met deze parel van een bestemming!

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Oostenrijkse tussenstop

We vertrekken vroeg op de dag vanuit Gent (of een andere centrale afspreekplaats) met de minibus richting onze tussenstop in Oostenrijk. Onderweg zien we langzaam het landschap veranderen. ’s Avonds maken we het gezellig met een babbel of een gezelschapsspel. 

dag
02

bergachtige setting

Na nog enkele uren in de minibus, komen we aan in ons eerste verblijf. Met de Italiaanse Alpen op de achtergrond, settelen we ons op de kamer. Na een opfrisbeurt staat er in de late namiddag een wijndegustatie op het programma. Een plaatselijke ‘agriturismo’ verwelkomt ons met open armen. De eigenaars zullen in geuren en kleuren het productieproces en de historie van de wijnmakerij toelichten. Als afsluiter gaan we op zoek naar een lokaal restaurant om de hongerige magen te spijzen. 

dag
03

culturele en historische hoogtepunten

We starten onze dag met een bezoek aan een van de indrukwekkende kastelen (Castel Thun) die uitkijken over de prachtige omgeving. Het is een half burgerlijk en half militair gebouw met een gesofisticeerd defensiesysteem en een verbluffend binnenplein. Nadien zetten we koers naar Trento, de hoofdstad van de regio. We nemen de contouren van de stad in ons op tijdens een gegidste rondleiding. Nadien is er tijd om zelf op verkenning te gaan. Iemand zin in een prosecco of een limoncello? Een typisch Italiaanse ‘gelato’ behoort voor de zoetekauwen ook tot de mogelijkheden. 

dag
04

pittoreske dorpen en postcard proof meren

Tijd om de bergachtige omgeving te verkennen! We volgen een schilderachtige route langs meren en kleinere plaatsen zoals Rovereto en Levico Termo. Relaxen kan bij aangename temperaturen in de omgeving van het meer van Caldonazzo. Een optionele wandeling in de buurt valt zeker te overwegen. 

dag
05

flaneren langs het water

We ruilen Trentino in voor een andere regio: Veneto. We logeren in Mestre, net buiten de stadsmuren van een van beroemdste trekpleisters van de wereld: Venetië. We wagen ons onmiddellijk in de vele smalle straten langs het water. Flaneren op het San Marcoplein, een optioneel museumbezoek of zwaaien naar voorbijvarende gondels? We geven onze ogen de kost en bewaren nog wat lekkers voor de volgende dag. 

dag
06

kleurrijke huizen en imposante architectuur

Nog wat cijfers om van te duizelen: Venetië ligt op 118 eilanden met daartussen 177 kanalen en telt bij benadering 400 bruggen. Voor het bezoek aan het glorieuze Palazzo Ducale zetten we op tijd onze wekker. We snuisteren rond in het imposante gebouw op zoek naar boeiende verhalen uit de geschiedenis van de stad. Later op de dag nemen we de ferry naar het kleurrijke eiland Burano. Na zo veel pracht en praal bekomen we even op een terrasje aan het water, hopelijk in het gezelschap van de ondergaande zon. 

dag
07

Italiaanse charme in het kwadraat

Nog twee aangename steden om te bezoeken zijn Padua en Vicenza. We genieten hier met volle teugen van sfeervolle pleinen en frivole fresco’s. Liefhebbers van architectuur komen hier zonder twijfel aan hun trekken. ’s Avonds komen we aan in ons laatste verblijf, in de buurt van Verona. 

dag
08

Oh, Romeo!

Verona, de stad van de liefde dompelt je onder in het tragische verhaal van William Shakespeare. Wist je dat de stad Verona al jaren brieven ontvangt, gericht aan Julia? Zij worden stuk voor stuk beantwoord door vrijwilligers van ‘Club di Giulietta’ (Juliet’s Club). We wandelen langs het beroemde balkon van Romeo en Julia en maken ook een fietstocht, om de stad vanuit een ander perspectief te bewonderen. We begeven ons met een e-bike op de heuvels rond te stad om de pracht en praal van bovenaf te aanschouwen. Meer dan genoeg cultureel erfgoed hier om je aan te vergapen. 

dag
09

ontspannende afsluiter

Na al dat citytrippen maken we uitgebreid tijd voor een dag lekker eten en ontspannen aan het Gardameer. We picknicken aan het water en hebben de mogelijkheid om een frisse duik te nemen in het azuurblauwe water. ’s Avonds komen we zalig tot rust in onze B&B. 

dag
10
11

aan alle mooie liedjes …

Ons avontuur nadert zijn einde. We zetten koers richting thuisfront. Tijdens een tussenstop in de Vogezen delen we een laatste keer onze ervaringen. Er zijn alvast genoeg ingrediënten voorzien om van een spetterende reis te spreken! Onze minibus brengt ons in de namiddag terug op Belgisch grondgebied, met een koffer vol herinneringen en boeiende verhalen. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • vervoer met minibus
 • alle overnachtingen
 • wijndegustatie
 • Kasteelbezoek (Castel Thun, Trentino)
 • Toegang Palazzo Ducale (Venetië)
 • Fietshuur Verona
 • Ferry en toegangsgeld stad Venetië
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 300
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

stadswandelingen/fietstocht

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden