Marrakech, Marokko’s meest zuidelijke koningsstad, ligt op een vlakte in de woestijn en is eigenlijk een grote oase tussen het Midden Atlas- en het Hoge Atlas-gebergte. Deze stad verwent ons met paleizen, moskeeën, koranscholen en bloeiende tuinen. Een week lang dompelen we ons onder in de hevige kleuren- en geurenwirwar van Marrakech en omgeving.

Koningsstad vol ontmoetingen

We gaan op verkenning in de gezellige drukte van de soeks, ontdekken nieuwe kruidige lekkernijen en muntthee, bewonderen de moskeeën en medersa’s en ondergaan de taxiritten die op zich al een ware belevenis zijn. We verdwalen in de ontelbare kleine steegjes en bewonderen de slangenbezweerders op het Djemaa El Fna plein.

Hier ontmoeten Berbers en Arabieren elkaar, hier kruisen nomaden en bergbewoners elkaars wegen. Dit is dé plaats voor wie al zijn zintuigen wil laten bedwelmen door een roes van duizendjarige rijkdommen, zuiderse kleuren en kruidige geuren.

Kennismaking met de buurt

Met het openbaar vervoer verkennen we de buurt. De indrukwekkende, 110 meter hoge watervallen van Ouzoud zullen je zeker bekoren. We verblijven twee dagen in het charmante kuststadje Essaouira, waar het leuk vertoeven is. Ook een daguitstap naar Imlil in de Atlas mag niet ontbreken op ons lijstje. Deze korte, maar krachtige onderdompeling maakt van deze reis een ideale kennismaking met Marokko.

We overnachten in pensions en proeven zoveel mogelijk van de plaatselijke gerechten: couscous, overheerlijke tajines en niet te missen hapjes aan de eetkraampjes op het Djemaa El Fna plein. En je zorgt er maar beter voor dat je nog een beetje bagageruimte over hebt, want voor je het weet kom je overladen terug: met de souvenirs die je, na wat onderhandelen, in de grootste soeks van Marokko gekocht hebt.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

vlucht en acclimatiseren

We spreken af op de luchthaven van Zaventem, vanwaar we naar Marrakech vliegen. Bij aankomst in deze fascinerende stad nemen we een taxi naar ons hotel. We wennen aan de Marokkaanse temperaturen en hebben voldoende tijd voor een eerste kennismaking met deze magische stad.

dag
02

Marrakech

Vandaag bezoeken we deze meest zuidelijke koningsstad. We verdwalen in de kleine steegjes en straten. We snuiven de duizenden geuren op en laten ons verblinden door de vele kleuren. 's Avonds slenteren we rond op het Djemaa El Fna plein en genieten van de gezellige drukte.

dag
03

daguitstap naar Imlil

We maken een daguitstap naar het bergdorp Imlil van waaruit we een dagwandeling plannen. De rust en koelte van de bergen doet deugd na de drukte van Marrakech. Onderweg naar Imlil bezoeken we een Arganolie-coöperatieve. Vanuit Imlil starten we de wandeling waarbij we de muilezelpaden volgen. We passeren kleine Berberdorpen en lunchen onderweg.

’s Avonds keren we terug naar Marrakech, onze verblijfplaats.

dag
04

lustoord Marrakech

De vierde dag kan je er zelf op uittrekken in de drukte van Marrakech. Ook voor wie rust verkiest, zijn er tal van opties: de Menara-tuin, de uitgestrekte palmentuin of het schilderachtige Majorelle-museum.

De tuin van Majorelle is een paradijselijke plaats met honderden bijzondere plantensoorten, een kalme oase in een drukke stad. Deze Jardin Majorelle, ook wel Bou Saf-Saf genoemd, werd tussen de wereldoorlogen aangelegd door de Franse kunstenaar Louis Majorelle. Deze art-déco schilder - met een voorkeur voor kleuren rood, kobaltblauw en Veronagroen - maakte van de tuin, met zijn prieeltjes en vijvers, een waar lustoord.

dag
05

naar de kust

Vandaag nemen we de bus voor een rit van 3 uur naar de kust, meer bepaald naar Essaouira. Je treft er een charmant, rustig kuststadje met een heel eigen sfeer. Het lijkt wel een stukje Griekenland, met de typisch blauwgeschilderde deuren en luiken. Een bezoek aan deze havenstad, die bekend werd als de haven van Timbuktu, mag je niet missen. Het was het einddoel van de karavanen die volgeladen met Afrikaanse rijkdommen door de woestijn trokken om te exporteren naar Europa.

We kuieren over de sqala van de kashba. Binnen de indrukwekkende stadsmuren zijn vooral de vlooienmarkt, de kruiden- en de graanmarkt en de straatjes waar de beroemde intarsia-houtsnijders zich hebben gevestigd interessant. Of verkies je het zandstrand om lekker na te genieten en even uit te rusten? We overnachten in Essaouira.

dag
06

op onderzoek

We reizen per bus terug naar Marrakech. Wie zin heeft, kan zich nog verder verdiepen in de cultuur van de stad. Voor anderen misschien een gunstig moment om op onderzoek uit te gaan in de soeks en medina. Waag je je aan de kunst van het onderhandelen?

dag
07

watervallen in het groen

Tijd voor een daguitstap naar de watervallen van Ouzoud. De indrukwekkende, 110 meter hoge watervallen behoren tot het mooiste dat Marokko te bieden heeft. De naam ‘Ouzoud’ komt van het berberwoord ‘izide’, dat heerlijk betekent. Precies het juiste woord voor een bad in het koele water van het meer, onder de neerstortende watervallen.

dag
08

de terugreis

We vliegen vanuit Marrakech terug naar Brussel.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Marrakech (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (pension)
 • alle transport ter plaatse
 • daguitstap naar watervallen van Ouzoud
 • daguitstap naar Imlil
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige toegangsgelden
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 190
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

stadswandelingen en 2 dagtochten

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 25 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • INTERNATIONAAL PASPOORT VERPLICHT (tot op datum van terugreis)

Onze voorwaarden