Met een bezoek aan de Vikoskloof (één van de grootste canyons van Europa), een wandeling tussen de hooggelegen Meteorakloosters en een tocht door het ongerepte Griekse binnenland voelden de Griekse goden nog nooit zo dichtbij.

Van groene bergen naar eiland vibes

In Pindos Nationaal Park ligt de Vikoskloof. Deze strekt zich uit over 10 km tussen Monodendri en Vikos. Met onze beste wandelschoenen belanden we in het decor van authentieke Griekse dorpen met z’n typische oude bruggen.

Van het groene berglandschap in midden Griekenland, gaan we naar de Ionische zee met zijn helderblauwe water. Het eiland Lefkada staat bekend om prachtige zandstranden, kliffen, mooie natuur en fijne dorpjes. Aan activiteiten op en rond het water geen gebrek. Kortom, we worden helemaal ondergedompeld in het Griekse eilandleven. 

Mytische roadtrip door het authentieke Griekenland

Van hieruit gaat het via een mooie route langs de kust naar de archeologische site van Delphi. We halen ons hart op aan mooie overblijfselen van tempels, zuilen en zelfs een heel theater. Dit alles tegen een achtergrond van prachtige natuur en bergen.  We voelen hoe het orakel van Delphi voor lange tijd in de geschiedenis de lotsbestemmingen van de Griekse wereld bepaalde. 

Meteora: what a view!

Vervolgens een hoogtepunt voor iedere Griekenland-reiziger: de Meteorakloosters, gelegen op hoge rotspilaren. Vanuit onze verblijfplaats in Kastraki wandelen we naar de kloosters die verbonden zijn via wandelpaden. Een reis doorheen de tijd...

Op bezoek  bij de Griekse goden

Tenslotte verkennen we het Olympus Nationaal Park. 
Tijdens deze roadtrip overnachten we in charmante Griekse hotels. Een actieve reis om Griekenland te beleven op een unieke manier! De Griekse Goden voelden nog nooit zo dichtbij...
 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Thessaloniki

We vliegen naar Thessaloniki, vertrekken met onze huurwagens en gaan meteen op ontdekking. In deze gastronomische hoofdstad van Griekenland laten we ons culinair verwennen in een heerlijk traditioneel Grieks restaurant. Met het water in de mond is de toon gezet voor de rest van de reis! 

dag
02

Ioannina

We roadtrippen naar hogere oorden: het Pindosgebergte. Een stop in Ioannina kan hierbij niet ontbreken. Dit is een universiteitsstad met veel sfeer en gezelligheid en waar veel jongeren vertoeven. Wij verkennen het centrum met zijn oude woonwijken met vele winkeltjes die zorgen voor heel wat leven in de brouwerij. Daarna nemen we de boot naar Ioannina Eiland. Even weg van alle prikkels, maken we een wandeling rond het eiland langs het aangelegde pad omringd door rietkragen

dag
03
04

Pindos Natiotional park

Ongeveer 38 km rijden vanuit Ioannina, komen we weer in een totaal andere wereld terecht. Zagorochoria of de 46 dorpen van Zagoria. Prachtige natuur, adembenemende uitzichten, mooie dorpen waar de tijd is blijven stilstaan. Als opwarmer kiezen we een wandeling uit de talrijke mogelijkheden die dit gebied te bieden heeft. De volgende dag rijden we naar Monodendri, een authentiek bergdorp. Van hieruit start de wandeling door de Vikoskloof. Verwacht je aan loodrechte rotswanden tot 1200 m hoog, een weelderig groene bosomgeving, gieren die boven de hoofden cirkelen op de thermiek, hagedissen die over de grond scharrelen. Kortom de natuur op zijn best. 

dag
05

Parga

Na inspanning, exotische ontspanning! In Parga tijd zat om te chillaxen en zwemmen. Dit ‘picture perfect’ stadje is een duurzame plek zonder wagens in de haven en aan het strand, met heel veel charme. Gezelligheid, slenteren & carpe diem zijn de hoofdingrediënten vandaag.

dag
06
08

Lefkada

Vanuit Parga rijden we naar het eiland Lefkada. De komende dagen zullen we het Griekse eilandleven in ons op kunnen nemen. Prachige witte zandstranden, hoger gelegen dorpjes met mooie uitzichtpunten, het helderblauwe water, … We genieten van de rust en nemen de vakantiesfeer helemaal in ons op. Naast rust is er ook tijd voor actie. Een begeleide kayaktocht op zee staat alvast op de planning! 

dag
09
10

Delphi

We verlaten Lefkada en rijden naar Delphi. We maken onderweg een tussenstop in het gezellige stadje Nafpaktos. Vervolgens volgt er nog een erg mooie route langs de kust vooraleer we ons voor de komende twee nachten installeren vlakbij het Orakel van Apollo, beter gekend als het Orakel van Delphi. We bezoeken de site van Delphi en dompelen ons onder in de Griekse geschiedenis.  

dag
11
12

Meteora

Voor het volgende hoogtepunt van de reis trekken we naar Meteora met de adembenemende mooie kloosters die wonderlijk aan de rotsen vastgekleefd lijken. We trekken hiervoor 2 dagen uit om de omgeving en de kloosters te verkennen. Dit unieke landschap verkennen we best te voet. Er zijn nog 6 kloosters bewoond waarvan we er zeker een 2-tal bezoeken. De kloosters zijn van een uitzonderlijke schoonheid en het speciale karakter van de plaats maakt het nog magischer. Genieten in een oase van rust en stilte is de boodschap. We overnachten in Kastraki.

dag
13
14

Mount Olympus

De cirkel is bijna rond op deze unieke KrisKras-reis. We houden nog een mythische halte door een zijsprong naar de streek van Olympus, de imposante berg gekend als woonplaats van de Griekse oppergod Zeus. Het hele gebied rond de berg vormt het Olympus Nationaal park. We rijden naar Litochoro als uitvalsbasis voor onze wandelingen. De beklimming van de top van Olympus staat niet op het programma, maar we gaan wandelen op de flanken van de Olympus. Mooie uitzichtpunten verzekerd.  

‘ Avonds keren we terug waar het allemaal begon: Thessaloniki. 

dag
15

Efcharisto Griekenland

We spenderen nog één dag in Thessaloniki, de kosmopolitische stad met een rijk cultureel leven en met op elke hoek van de straat een café, taverne of banketbakkerij . 

Daarna is het tijd om terug te keren naar Brussel. De Griekse Goden & Godinnen zullen deze roadtrip niet snel vergeten, hopelijk jij ook niet? Welkom terug thuis! 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Thessaloniki (h/t)
 • luchthaventaksen
 • 2 huurwagens (14 dagen)
 • alle overnachtingen (hotels)
 • begeleide kajaktocht (3u)
 • toegang Delphi site
 • toegang Meteora-kloosters
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • maaltijden
Reisbudget
€ 450
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Actieve vakantie met verschillende (dag)wandelingen en begeleide kajaktocht

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 19 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden