Ben je op zoek naar een alternatief voor de traditionele skivakantie? Geniet samen met ons in de Vercors van een flinke portie gevarieerde winterpret, ver weg van het massatoerisme.

Dit indrukwekkende voorgebergte van de Alpen ten zuidwesten van Grenoble verkennen we met sneeuwraketten, langlauf- en skilatten. Goed ingeduffeld ontdekken we de ruwe hoogplateaus van de Vercors.

Ervaring met ski’s of sneeuwraketten is niet vereist. Een gezonde fysieke conditie en doorzettingsvermogen en een goede laag sneeuw, worden wel verwacht om optimaal te kunnen genieten van de wintersporten en de winterse natuurpracht. Klimmen en dalen op soms moeilijk begaanbare paden horen er zeker bij. Onze beloning bestaat uit een mentale roes en de alomtegenwoordigheid van de schitterende natuur.

We logeren in een leuke gîte in het hartje van het regionaal natuurpark in de Vercors. Eenvoud en gezelligheid primeren in onze verblijfplaats. Hier komen we tot rust, overpeinzen we onze mooie tochten en verzorgen we zelf onze après-ski.

Omdat we afhankelijk zijn van de sneeuw- en weersomstandigheden, staat het dag-aan-dagprogramma niet vast. Ook de voorkeur van de groep bepaalt de dagactiviteiten in de regio. Wat is wel zeker? Dat we overdag altijd actief zijn in de gezonde berglucht. De Vercors biedt ons de perfecte omgeving om verschillende activiteiten te combineren.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

kennismaking in de minibus

Vroeg in de ochtend spreken we af, want onze tocht naar het Franse La Chapelle en Vercors zal de hele dag duren. Maar zo kunnen we in de minibus rustig kennismaken. Als we arriveren, installeren we ons in de chalet waar we bij een hapje en een drankje alvast kunnen wegdromen van wat ons de komende dagen te wachten staat.

dag
02

in de sporen van de natuur

In de buurt van Die kunnen we als langsheen ‘Col de Rousset’ genieten van een schitterend uitzicht op de Grand Veymont. Deze imposante langgerekte Grote Oude Berg is met zijn 2341m de hoogste van de Vercors. Onderweg of op het hoogplateau trotseren we de eerste sneeuwvelden met onze sneeuwraketten. Op de kam genieten we van een verrassend zicht op het dorpje Die en het beschermd natuurreservaat van de Vercors.

dag
03

raketwandeling

Als er voldoende sneeuw ligt, trekken we onze sneeuwraketten aan op weg naar de top van Col de Rousset. Na een stevige klim komen we aan op de eerste top, meteen goed voor een van de mooiste uitzichten van onze reis.  De wandeling leidt ons verder langsheen een steile rotswand. Het landschap verandert na onze welverdiende picknick voortdurend.

Doorheen een woud, open velden en heuvels bereiken we het eindpunt van onze tocht.  Een pittige wandeling maar door het mooie landschap volop genieten geblazen.

dag
04

op de skilatten

Vandaag op het programma: alpineskiën. De Vercors telt een viertal kleine familiale skigebieden met ideale hellingen, voor zowel beginners als gevorderden. Ski-ervaring is niet vereist, we kunnen groepen vormen naargelang de verschillende niveaus. We kiezen voor de charmante pistes van Villard de Lans.

Op de top hebben we een knap zicht op de studentenstad Grenoble, ingesloten door drie bergmassieven. Na die stevige winteractie genieten we van een terrasje in de zon.

dag
05

rust en Happy New Year!

Vandaag laten we onze spieren rusten. Diegenen die het toch niet kunnen laten kunnen een deugddoende sneeuwwandeling maken. De culinaire talenten onder ons kunnen zich uitleven in de keuken. De stadsliefhebbers kunnen eventueel een bezoek brengen aan Grenoble, deze stad ligt op anderhalf uur rijden van onze verblijfplaats. 

Voor elk wat wils dus! 

’s Avonds maken we het ongelofelijk gezellig samen en klinken we op een KrisKrastisch jaar! 

dag
06

Bergpaden en prachtige uitzichten

Vandaag wandelen we vanuit Villar-de-Lans naar Col vert. Reken op een vijftal uur wandelen op prachtige bergpaden.

Als we toch niet volledig zijn uitgeslapen na onze oudejaarsavond, zorgt de reisbegeleider voor een kortere wandelroute. Moe maar voldaan keren we terug. Een heerlijke raclette of kaasfondue brengt ons opnieuw op krachten. 

dag
07

langlaufdag

We verkennen het imposante natuurreservaat op langlauflatten. Iedereen krijgt de tijd om te wennen aan het lattenmateriaal op een relatief vlakke en bosrijke omgeving. Nadien volgen de beklimmingen en afdalingen: een beetje afzien omhoog en dolle winterpret omlaag! Zo leggen we ongeveer twintig kilometer af. In onze gîte genieten we na van deze sportieve inspanning in het prachtige landschap en klinken we op de laatste avond samen!

dag
08

opnieuw in vlak gebied

Trots en vol nieuwe energie rijden we terug huiswaarts met de minibus. Na deze heerlijke week vol winterpret kunnen we er weer tegenaan voor enkele maanden!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen, brandstof
 • alle overnachtingen (gîte) + opkuis gîte + toeristentaks
 • huur materiaal (1 d langlauflatten, 3 d sneeuwraketten, 1 d ski’s + toegang pistes)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 160
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

dagelijks 6 tot 8 uur stappen op heuvelachtig terrein, te voet en met sneeuwraketten, langlaufen en 1 dag skiën

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Sneeuw- en weersomstandigheden

Omdat we afhankelijk zijn van de sneeuw- en weersomstandigheden, staat het dag aan dag programma niet vast. Ook de voorkeur van de groep bepaalt de dagactiviteiten in de regio.
Wat is wel zeker? 

Dat we overdag altijd actief zijn in de gezonde berglucht. De Vercors biedt ons de perfecte omgeving om verschillende activiteiten te combineren.

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. 

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden