Ben jij fan van een actieve wandelvakantie in de bergen maar hou je er niet van om elke dag met een grote trekkersrugzak rond te wandelen? Dan is deze vakantie ongetwijfeld iets voor jou! Onze uitvalsbasis is Val d’Hérens, een karakteristieke en rustige vallei in het kanton Wallis in Zwitserland. We verblijven op een camping met zwembad met zicht op de Zwitserse Alpen. Van hieruit maken we dagwandelingen waarbij we enkel onze dagrugzak hoeven te dragen. Hoogtepunt van deze reis is de 3-daagse tocht waarbij we 2 nachten logeren in echte Zwitserse berghutten.

Overnachtingen op de camping, en twee keer in een berghut 

Tijdens de driedaagse tocht overnachten we twee nachten in echte Zwitserse berghutten. Deze bastions op onherbergzame plekken ademen sfeer en traditie. Veel luxe is er niet (wandelaars slapen in slaapzalen en vaak is er geen douche), maar de charme en de verhalen die deze plekken herbergen zorgen ervoor dat dit een unieke ervaring is.  

Wandelen in de bergen  

Een groot deel van het programma van deze reis bestaat uit wandelingen in bergachtig gebied. Aangezien we niet gewoon zijn om te wandelen op grote hoogte, bouwen we doorheen de reis stap voor stap, dag na dag onze wandelconditie op. We nemen paden die met stevige bergschoenen zonder extra hulpmiddelen of berggids geschikt zijn voor de recreatieve wandelaar.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

En route!

's Ochtends vertrekken we met de minibus uit België. Onderweg naar Zwitserland nemen we de tijd om elkaar te leren kennen. We zien de heuvels in de Ardennen en Vogezen aangroeien. Wanneer we de Rhônevallei inrijden zien we een eerste impressie van de machtige Zwitserse Alpen en hun besneeuwde toppen. Eens op de camping, zetten we onze tenten op en maken een overheerlijke maaltijd voor onze eerste avond samen op reis.

dag
02

Opwarmen in de alpenweides (ca. 17km -1000hm -6u wandelen)

Deze ochtend verkennen we het dorpje Evolène. We halen er nog wat snacks en een picknick en vertrekken voor onze eerste wandeling naar Lac d'Arbey. Onze benen worden al een eerste keer flink getest met heel wat hoogtemeters langs de alpenweides rond dit dorp. 's Avonds koken we ons eigen potje en kunnen we nog even chillen op de camping. 

dag
03

Met zicht op het dal (ca. 12 km - 850hm - 6u wandelen)

Vandaag rijden we naar Arolla, dieper in het dal, om er onze tocht van al iets hogerop te beginnen. We wandelen langs rotsachtig gebied uitgesleten door gletsjers. Onderweg nemen we de tijd voor een picknick. De zichten op het dal zijn de moeite waard!  De avonden zijn ideaal om de benen te laten rusten en te genieten van elkaars gezelschap, met een leuk spel of een goed gesprek bij het prachtige zicht op de bergen. 

dag
04

Stuwmeer in de hoogte (ca. 10km - 600hm - 4u wandelen)

Vandaag verkennen we de omgeving van Lac Des Dix. Dit is een van de hoogste stuwmeren van Europa. Het water heeft een typische blauwe kleur en de gigantische muur van het stuwmeer is imposant. We beklimmen het pad langs de muur en wie wil kan verder stijgen tot Cabane de Prafleuri om een beter zicht te krijgen op het stuwmeer. 

dag
05

Rustdag en voorbereiding op de 3-daagse trekking

Vandaag doen we het rustiger aan en genieten we van een spelletje kubb of een plons in het zwembad op de camping. We doen de nodige boodschappen en maken onze rugzak klaar zodat we morgen goed voorbereid aan onze trekking kunnen starten.

dag
06
08

Het hoogtepunt van onze reis: de driedaagse trekking

Vandaag starten we onze 3-daagse trekking, het absolute hoogtepunt van onze reis. Een stevige wandeling vanaf onze camping brengt ons naar de berghut, Cabane de becs de Bosson, waar we vanavond zullen overnachten. Ze bevindt zich op een hoogte van 2982m en biedt een prachtig zicht op de machtige 4000 meter hoge bergen in de Alpen. Na de wandeling schuiven we moe maar voldaan onze voeten onder tafel en genieten van de stevige bergkost die ze serveren. We voelen ons stoer tussen de sterke verhalen van andere bergwandelaars, en genieten van de unieke sfeer en traditie die heerst in de Zwitserse berghutten. Van op het plateau naast de berghut is de zonsondergang goed te zien: wat een zicht! (ca. 14km - 1600hm -8u wandelen)

We staan vroeg op en starten de dag met een stevig ontbijt. We verlaten Val d'Herens en steken de kam over naar de vallei aan de andere kant – Val d'Annivers, ook wel bekend voor het bloemendorp Grimentz. Onderweg, tijdens onze afwisselende tocht met zowel dalen als stijgen, krijgen we een knap zicht op het stuwmeer Lac De Moiry. Op het einde van de dag staat er ons nog een pittige klim te wachten naar de berghut Cabane De Moiry die op 2825 m hoogte ligt. Deze berghut is bekend voor zijn uitstekende keuken. Het uitzicht is helemaal anders – we zijn omringd door de bergen en genieten van een knap uitzicht op de gletsjer. (ca. 19km - 1400 hm - 9u wandelen)

In vogelvlucht is onze camping niet zo ver af, maar tussen ons en het einddoel ligt nog de Col du Tsaté. Een kleine klim die we tijdens deze laatste dag van onze trekking moeten trotseren. Gelukkig is het vandaag vooral afdalen tot aan de camping. (ca. 19 km - 8u wandelen)

dag
09

Rustdag...of toch niet?

Na onze driedaagse trekking genieten we van een welverdiende rustdag. Wie heeft er zin in een laatste dagje chillen op de camping? Diegene die toch graag wat meer actie willen, kunnen een uitstapje maken naar de nabijgelegen stad Sion. Hier kunnen we een bezoek brengen aan de basiliek van Valeria, een laatste souvenir kopen of genieten van een lekker glaasje lokale wijn.

dag
10

Terug naar huis

Met ons busje rijden we terug naar huis. Onze benen stevig getraind en vol met prachtige indrukken van de bergen in Zwitserland. Tot snel?

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen, brandstof
 • Alle overnachtingen (camping met zwembad en 2x berghut)
 • gebruik kampeermateriaal
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 345
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Stevige bergwandelingen en 3-daagse huttentocht met dagrugzak. Ervaring met wandelen in de bergen (hoogtemeters) is een must.

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Goede enkelomsluitende stapschoenen (cat.B) zijn verplicht. Een goede regenjas en een comfortabele dagrugzak maken de wandelingen aangenamer.
Praktisch

Goede stapschoenen (cat. B) zijn verplicht. Een goede regenjas en een comfortabele dagrugzak maken de wandelingen aangenamer. Sommige mensen wandelen liever met wandelstok(ken).

We koken hoofdzakelijk ons eigen potje op de camping. Bij de overnachting in de berghut nemen we wel half pension (op eigen rekening).

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden