Van het paleis van Sissi in Wenen tot een wandeling door het kleinste straatje van Praag, … deze reis biedt voor elk wat wils. Onze route gaat langs drie Europese hoofdsteden die weliswaar geografisch dichtbij elkaar liggen, maar die toch elk een typisch karakter hebben. Snuif er de unieke stadsfeer op en ontdek er de verborgen parels.

Het statische en klassieke Wenen komt als eerste aan de beurt. Deze Oostenrijkse hoofdstad straalt pracht en praal uit. Eventjes wanen we ons van keizerlijke bloede in het Schonbrunn kasteel. Onze tweede stop is Bratislava, de gezellige Slowaakse hoofdstad, op nauwelijks een uurtje rijden van Wenen. In dit kleinere broertje van het stedentrio word je vooralsnog niet overspoeld door een toeristenstroom.
We verdwalen er in het smalle stratenlabyrint en maken een wandeltocht naar de kasteelruïnes van Devin die op een rots hoog boven de Donau uittorenen. Praag, de schoonste der hoofdsteden, mag het rijtje afsluiten. Nadat deze parel te lang is verscholen achter het IJzeren Gordijn, klimt hij sinds enkele jaren snel op tot een van de populairste bestemmingen voor een korte citytrip. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

op weg naar Wenen

’s Ochtends vertrekken we met de minibus naar Wenen, onze eerste bestemming. We doorkruisen Duitsland en komen ’s avonds aan in een Weense jeugdherberg.

dag
02

historische schatten

Vandaag verkennen we te voet het stadscentrum van Wenen. De oude binnenstad toont een rijke muzikale en architecturale geschiedenis. We passeren onder meer de Stephansdom, een indrukwekkende gotische kerk; Hofburg, de vroegere woonplaats van de Habsburgers; de staatsopera en de Karlskirche, volgens velen de mooiste kerk van Wenen. Als er nog tijd overblijft bezoeken we het hundertwasserhaus, een bizar architecturaal kunstwerk of ontspannen we ons in het Belvederepark met zijn vele vijvers en watervallen.  ’s Avonds kiezen we een gezellig restaurantje om de dag af te sluiten. 

dag
03

keizerlijk getooid

We bezoeken een van de mooiste kastelen van Oostenrijk: het Schloss Schonbrunn, beter bekend als het paleis van Sissi. De Oostenrijkse keizers probeerden met dit bouwwerk het kasteel in Versailles te overtreffen. Of hun opzet is geslaagd, laten we aan jou over, maar indrukwekkend is het zeker. We ontdekken samen het sprookjesachtige interieur en de overweldigende tuinen..

Voor de avond valt, verlaten we Oostenrijk in onze minibus. Na een rit van amper een uurtje arriveren we in de jeugdherberg van Bratislava, de hoofdstad van Slovakije.

dag
04

Slovaakse verhalen

Een gids neemt ons op sleeptouw doorheen de oude stad van Bratislava. We vernemen er alle geheimen en verhalen over de cultuur, tradities , geschiedenis en toekomst van deze prachtige stad.

Ook trekken we naar de burcht van Bratislava vanwaar we een prachtig zicht hebben op de Nieuwe Brug, die de Donau overspant

Nadien geniet iedereen op eigen tempo verder van Bratislava tijdens een vrije namiddag.

’s Avonds leren we in een van de sfeervolle pubs in Bratislava wat na zdrovie betekent in het Slowaaks.

dag
05

de mooiste van de drie

Op een half uurtje rijden van Bratislava ligt het dorpje Devin. Hier vloeien de Donau en de Morava samen. Erosie leidde er tot indrukwekkend rotsformaties. Helemaal bovenaan een rots vinden we de citadel, die lange tijd gold als een onneembare burcht. Tot Napoleon die wist te veroveren en tot ontploffing bracht. Vandaag resten enkel nog de ruïnes.

Na een ontspannen autorit van ongeveer vier uur, komen we aan in Praag, alom beschouwd als een van de mooiste hoofdsteden van Oost-Europa. We maken een wandeling door de Oude Stad. Het Oudestadsplein verwierf wereldfaam met zijn astronomisch uurwerk. Op de Karelsbrug is het dan weer heerlijk toeven door de vele kraampjes en portrettisten.

dag
06

het Praagse gevoel

Een gids neemt ons mee op sleeptouw door de oude stad. We bezoeken o.a. de astronomische klok en de Joodse wijk, Josefov. Deze wijk was eeuwenlang een getto waarin de joodse bevolking verplicht werd te wonen. We bezoeken er in de namiddag op eigen houtje de synagogen en de oude begraafplaats.

In de late namiddag blijft er genoeg tijd over om te doen waar je zin in hebt: op souvenirjacht, naar het museum, … ‘s Avonds gaan we op zoek naar de leukste eethuizen en cafeetjes

dag
07

nog meer Praag

Verschillende Praagse historische parels staan vandaag op het menu. We beklimmen onder meer de Praagse versie van de Eifeltoren. Op onze route liggen ook de Sint-Vituskathedraal en het Koninklijk Paleis. We wandelen door de Praagse burcht en het Gouden Straatje, de straat met piepkleine huisjes waar onder meer de beroemde Tsjechische schrijver Franz Kafka ooit woonde. De alchemisten probeerden er het geheim voor het eeuwige leven te vinden en het recept om goud te maken.

dag
08

leuke bagage

Na het ontbijt nemen we rustig afscheid van Praag.  Daarna vatten we onze autorit naar België aan. ’s Avonds komen we thuis met minstens een koffer vol zalige herinneringen!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen, brandstof
 • alle overnachtingen
 • openbaar vervoer ter plaatse
 • Schloss Schonbrun grand tour
 • kasteelruïne van Devin
 • Praagse burcht
 • rondleiding met gids in Bratislava (2u) en Praag (2u)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • alle maaltijden
Reisbudget
€ 400
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

(stads)wandelingen

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden