Vlieg met ons mee naar West-Canada en geniet er met volle teugen van de onwaarschijnlijk mooie natuurpracht en interessante cultuur.

Start in Calgary

Met een minibus reizen we door de West-Canadese provincies British Columbia en Alberta. We starten in Calgary, een levendige stad. Bovenop de Calgary Tower werpen we een eerste blik op de fameuze Rockies. 

Van het ene nationale park naar het andere

De meest bekende nationale parken van West-Canada staan met stip op ons programma. We wandelen langs prachtige blauwgroene meren in Banff National Park, genieten van watervallen in het kleine Yoho National park en maken een boottocht naar het populaire Spirit Island in Jasper National Park. Ook in kleine natuurparken houden we halt. Met een natuurgids gaan we kanovaren in het Wells Gray Provincial Park en in het Capilona River Regional Parkkijken we onze ogen uit. Op Vancouver Island leren we het Pacific Rim National Park kennen.

Fenomenale fauna en flora, afgewisseld met het gezellige stadsleven

We wisselen de natuurpracht af met charmante steden in de Okanagan Valley. In Kamloops proeven we van lokale Canadese wijn en in Kelowna wagen we ons aan een zeer speciaal fietsparcours. Met de ferry varen we naar Vancouver Island. We genieten er van de Engelse sfeer in Victoria, van de pittoreske haven in Nanaimo en  van het strandleven in Tofino. In het Pipers Lagoon Park genieten we van de rust en de prachtige lagunes. Een van de hoogtepunten op Vancouver Island is onze Bear Watching Cruise. En last but not least: in Vancouver verkennen we het historische centrum en ontspannen we in Stanley Park. 

We slapen in jeugdherbergen of typische motels. 

dag
01

Canada, here we come!

We vliegen naar Calgary, de grootste stad van Alberta, en installeren ons in ons hostel. Daarna werken we onze jetlag weg, zodat we fris en monter aan onze reis doorheen West-Canada kunnen beginnen.

dag
02

op ontdekking in Calgary

Calgary bevindt zich dicht bij de nationale parken van Banff en Jasper, maar heeft zelf ook veel moois te bieden. We wandelen langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de City Hall en Calgary Tower. Deze toren domineert de moderne skyline van de stad. Op de bovenste verdieping genieten we van een eerste blik op de Rockies en de uitgestrekte prairievelden. 

Over de middag zoeken we de rust op in de Devonian Gardens, een van de grootste overdekte tuinen ter wereld. De wandelpaden, fonteinen en watervallen vormen het ideale decor voor een picknick. Daarna flaneren we langs de waterkant. Aan Bow River vinden we Eau Claire Market, een kleurrijk pakhuis met winkeltjes, terrasjes en restaurants. Via een voetgangersbrug over het water wandelen we het Prince’s Island Park in. 

dag
03
04

wandelen in Banff National Park en aan Lake Louise

We rijden naar het stadje Banff, onze uitvalsbasis voor de komende drie dagen. Eerst ontdekken we het Banff National Park, het oudste en bekendste nationale park van Canada. Met zijn imposante bossen, meren, gletsjers en bergen is het niet voor niets een van de populairste bezochte parken van het land.   

Eerst bezoeken we de Cave & Basin National Historic Site. Hier komen we alles te weten over het ontstaan van de nationale parken en zien we de grot waar de eerste warmwaterbronnen werden ontdekt. In de namiddag wandelen we langs het Lake Minnewanka, het grootste meer rond Banff. Spotten we hier het eerste wildlife? Daarna kunnen we het centrum van de stad verkennen of baden in de Upper Hot Springs, de beroemde warmwaterbronnen van de streek. 

’s Anderendaags verkennen we een ander stukje van het Banff National Park en rijden we naar de omgeving van Lake Louise. We nemen niet de kortste weg, maar rijden langs de Bow Valley Parkway, een attractie op zich met magnifieke uitzichten en stopplaatsen. Een van onze stops leidt ons naar de Johnston Canyon, een spectaculaire ravijn met twee imposante watervallen. We volgen een wandelpad tot aan de bovenste waterval. Tussen de bergen door hebben we zicht op een oude spoorlijn en de Ink Pots, een aantal meertjes waarin blauwgroen water opborrelt uit ondergrondse bronnen. 

In Lake Louise monden verschillende gletsjers uit, vandaar de smaragdgroene kleur. Deze plek groeide uit tot het symbool van de Rockies. We starten onze wandeling aan het Château Lake Louise, een luxehotel in de stijl van een Schots kasteel. 

dag
05

het Yoho National Park en Emerald Lake

Het Yoho National Park is het kleinste nationale park van het land. Onze wandeling start aan Emerald Lake. Dankzij zijn blauwgroene kleuren en granieten bergpieken op de achtergrond kreeg het meer een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst. We zien er ook de Natural Bridge, een geërodeerde doorgang in een rots waarlangs de Kicking Horse rivier stroomt. Als afsluiter maken we nog een wandeling bij de Takkakaw Falls, een van de hoogste en mooiste watervallen van Canada.

dag
06
07

wandelen in het Jasper National Park en varen op Maligne Lake

‘s Morgens vertrekken we naar het Jasper National Park via de Icefields Parkway. Onderweg passeren we besneeuwde bergtoppen, kraakheldere meren en immense gletsjers. Voor onze eerste wandeling in het park kiezen we voor het ‘Angel Glacier’-pad, zodat we Mount Edith Cavell en de gletsjer die de berg domineert, kunnen zien. 

Ook de dag nadien duiken we verder in het grootste park van de Rockies. Hier hebben we de grootste kans om wilde dieren – denk aan beren, wolven, elanden en rendieren – te spotten. Vanuit de Maligne Valley wandelen we langs de Maligne Canyon. Via enkele loopbruggen genieten we van het prachtige zicht op de steile wanden van de canyon en de donderende watervallen. 

We maken een boottocht op Maligne Lake, het grootste meer in de Canadese Rocky Mountains, en cruisen naar Spirit Island. Vergeet je fototoestel niet, want dit is terecht een de meest gefotografeerde plekken van het park. 

dag
08
09

skytram in Jasper en waterfun in Wells Gray Provincial Park

Vooraleer we onze roadtrip verderzetten naar Clearwater, een stadje grenzend aan het Well Gray Provincial Park, nemen we eerst nog de Skytram in Jasper.

Vanuit deze kabelbaan die 1000 m steil omhoog gaat, kunnen we genieten van het mooiste panorama op de omgeving. Eenmaal aangekomen stappen we verder naar de top van de berg Whistler. Adembenemend mooi! Daarna rijden we verder naar Well Gray Provincial Park. Omwille van zijn vele watervallen – meer dan 250 – kreeg het de bijnaam Waterfall Park. Een eerste verkenning van het natuurpark brengt ons naar de indrukwekkende Helmcken Falls. 

Aan water geen gebrek in het Wells Gray Provincial Park. Overal waar je kijkt, vind je stromende beekjes, woeste rivieren, schitterende watervallen en kraakheldere meren. Samen met een natuurgids verkennen we met de kano de mooiste delen van het park en observeren we dieren in hun natuurlijke omgeving. 

dag
10

onderweg naar Okanagan Valley

Volgende bestemming van onze roadtrip: Okanagan Valley, een populaire stopplaats op weg naar Vancouver. Het is even rijden, maar we pauzeren in een van de vele wijnboerderijen in de streek, waar we de Canadese wijn ook proeven.  

dag
11

fietsen in Kelowna

Tijdens de voormiddag fietsen we in Myra Canyon en volgen we een uniek parcours: een voormalige houten spoorlijn over het ravijn. Prachtige uitzichten verzekerd! Nadien plannen we een vrije namiddag om even te ontspannen. Je kan bijvoorbeeld naar het strand, of wil je liever wat shoppen? In het centrum van Kelowna vind je tal van gezellige winkeltjes.  

dag
12

wandelen in het Capilano River Regional Park

We kruipen terug achter het stuur van onze minibus en rijden naar het natuurgebied rond Vancouver, het Capilano River Regional Park. Daar wandelen we naar de Capilano Dam.

’s Avonds rijden we naar Tsawwassen, een havenstadje buiten Vancouver.

dag
13

op de ferry naar Vancouver Island

’s Morgens maken we de oversteek naar Vancouver Island, enkel te bereiken met de ferry. De rit is kort maar loont de moeite. Eerste halte is Victoria, de hoofdstad van de provincie British Columbia. In deze charmante stad wanen we ons even in Engeland. Tijdens een wandeling langs de Inner Harbour en Old Town passeren we al enkele bezienswaardigheden, zoals de parlementsgebouwen en het imponerende Empress Hotel. 

dag
14

Victoria en Goldstream Provincial Park

Na een laatste wandeling in Victoria zetten we onze verkenning verder in het Goldstream Provincial Park, een regenwoud met mooie watervallen net buiten de stad. Het aanbod aan wandelpaden is ruim. Welke route we ook kiezen, dat ons een zalige portie rust en natuur wacht, staat vast. 

dag
15

aan de zee in Tofino

We rijden naar Tofino, een populaire zomerbestemming op Vancouver Island. Dit gezellige stadje grenst aan de zee. Bij goed weer en grote golven zullen we zeker veel surfers in actie kunnen bewonderen. We zijn even onderweg, maar we worden beloond met een wondermooie zonsondergang.

dag
16

beren spotten en op verkenning in het Pacific Rim National Park

‘s Morgens nemen we deel aan een Bear Watching Cruise. We trekken naar de haven van Tofino en varen uit bij laagtij. Langs de westkust van Vancouver Island zoeken we zwarte beren die aan de kust jagen op krabben en vissen. 

Na de middag trekken we naar het Pacific Rim National Park, een geweldige combinatie van bergen, regenwoud en ruige kustlandschappen. We kiezen er voor de omgeving van Long Beach, een ongerept strand van 16 km met beboste bergen op de achtergrond. Het water is er te koud om te zwemmen, maar het is er heerlijk wandelen langs het strand of in het regenwoud. 

dag
17

via het Pipers Lagoon Park naar Nanaimo

Tijdens de voormiddag kunnen we een laatste wandeling in het Pacific Rim National Park maken of wat chillen op het strand van Tofino. Daarna zetten we onze roadtrip verder en rijden we naar het havenstadje Nanaimo in het noorden van Vancouver Island. Vooraleer we het stadje Nanaimo binnenrijden, wandelen we tussen de lagunes in het Pipers Lagoon Park, een klein exotisch park net buiten het centrum van de stad. 

dag
18

opnieuw de ferry op, nu naar Vancouver

In de voormiddag genieten we van een wandeling in het schilderachtige Nanaimo. We volgen de Harbour Front Walkway, een kustroute langs mooie winkels en restaurants. Na de middag nemen we de ferry terug naar het vasteland. Eindbestemming van onze roadtrip vandaag: Vancouver. We installeren ons in ons laatste hostel van deze vakantie en zoeken dan naar een gezellig restaurant in Downtown Vancouver. Meteen het ideale begin om deze wervelende stad te leren kennen.

dag
19

Vancouver en Granville Island

Vandaag reizen we terug in de tijd in Gastown, de oudste wijk van Vancouver. We stoppen zeker eens bij de bekende stoomklok, die elk kwartier fluit. Ook is het er heerlijk wandelen langs de witte zeilen van Canada Place en de trendy shops in Powell Street.

Na de middag nemen we de bus of veerboot naar Granville Island. Dit kleine schiereiland is een voormalig industriegebied waar je nu vooral kunstateliers, musea, restaurants en originele winkels aantreft. 

dag
20

fietsen in Stanley Park

Stanley Park is met zijn meer dan 350 hectare oppervlakte een van de grote stadsparken ter wereld. Daarom nemen we het best de fiets om er zo veel mogelijk van te ontdekken. We fietsen het Stanley Park Seawall-parcours langs de kust. Onder meer bij Ferguson & Prospect Point en bij de wereldbefaamde totempalen lassen we een pauze in.

De namiddag is vrij in te vullen. Shoppen in het centrum, nog wat rondhangen in Stanley Park … het kan allemaal. Of misschien staat een bezoek aan het Vancouver Aquarium op jouw verlanglijstje? Dit op een na grootste aquarium van Noord-Amerika trekt jaarlijks een miljoen bezoekers. 

dag
21
22

back home …

Na twintig dagen voluit genieten van cultuur en natuur nadert het afscheid. We pakken opnieuw onze koffer voor de terugvlucht huiswaarts. Goodbye! 

Deelnemers
min. 6 / max. 6
Inbegrepen
 • trein Antwerpen – Amsterdam (h/t), vlucht Amsterdam - Calgary / Vancouver - Amsterdam
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (jeugdherberg/motel)
 • alle transport ter plaatse (huur minibus 16 dagen en openbaar vervoer)
 • toegang Calgary Tower
 • toegang Cave & Bassin National Historic Site
 • boottocht Maligne Lake
 • skytram in Jasper
 • begeleide kanotocht
 • huur fiets Myra Canyon en Vancouver Stanley Park
 • Bear Watching Cruise
 • toegang alle nationale parken
 • ferry Vancouver Island (h/t)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Protos-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 650
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

Matig actief: stads- en dagwandelingen, een kanotocht en 2 fietstochten.

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 169 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
 • ETA verplicht (reisvergunning voor Canada)

Onze voorwaarden