Heb je altijd al eens de magie van een slaaptrein willen ontdekken? Stap dan mee aan boord voor een heerlijke winterse trip naar Schotland. De Caledonian Sleeper brengt ons in stijl van Londen naar Edinburgh, het begin van een memorabel avontuur. Ter plaatse genieten we met volle teugen van de kerstsfeer. We laten ons leiden langs kleurrijk verlichte straten in de Schotse hoofdstad en maken ook een daguitstap naar het nabijgelegen Glasgow. We verlaten nadien de stad voor een actieve tweedaagse aan de kust en in de bergen. Dunbar is onze nieuwe uitvalsbasis. Van paardrijden op het strand tot wandelen in de Highlands. Op amper 20 minuten sporen vanuit Edinburgh lonkt het avontuur! Ben je op zoek naar sfeer en gezelligheid, maar sluimert er toch ook ergens een ontdekkingsreiziger in jou? Dan is dit de reis waar je altijd naar gezocht hebt!

Caledonian Sleeper

Onder de dons kruipen in Engeland en bij het ochtendgloren wakker worden in Schotland? De Caledonian Sleeper, een comfortabele slaaptrein, brengt je zacht wiegend van London naar Edinburgh. Zowel op de heen als de terugrit maken we het gezellig in onze coupé en beleven we een unieke ervaring aan boord.

City mix in kerstsfeer

In de schaduw van het imposante Edinburgh Castle snuiven we de kerstsfeer op. Een dampende kop chocolademelk of een iets stevigere glühwein? Er is keuze uit ontelbaar veel kraampjes om je naar hartenlust uit te leven. Een originele rondleiding met een lokale gids en een bezoek aan een whiskydistilleerderij laten je proeven van de lokale sfeer. In Glasgow gaan we voor een vleugje spelgenot en gaan we op zoek naar een lokale pub om te klinken op een geslaagde dubbele citytrip. 

Avontuur aan de Schotse oostkust

 De Schotse oostkust (Dunbar) is nadien onze uitvalsbasis voor een actief programma. Wat dacht je van paardrijden op het strand of wandelen in de bergen met een ervaren expeditiegids? Nog op de planning: een ontspannend potje archery en axe throwing (boogschieten en bijlgooien). Afsluiten doen we aan het kampvuur, met een geroosterde marshmallow in de hand. Ben jij al gesmolten voor dit avontuur?

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

London Calling

We spreken af in Brussel-Zuid voor de start van onze ‘slow travel experience’. In Londen nemen we uitgebreid de tijd voor een eerste kennismaking tijdens het avondmaal. Net voor middernacht stappen we aan boord van de Caledonian Sleeper. Eens aangekomen in Edinburgh is je bucketlist weer een vinkje rijker. 

dag
02

Edinburgh like a local

We zetten onze spullen af in onze hostel, een indrukkend gebouw dat vroeger dienst deed als gevangenis. In de namiddag krijgen we een originele rondleiding van een prachtig initiatief: The Invisible City Tour. Onze gids is iemand met een verleden als dak- of thuisloze die de stad door en door kent. Verwacht een inspirerende tour met boeiende verhalen, door de ogen van een echte local. ’s Avonds zetten we onze eerste stappen op de kerstmarkt en gaan we op zoek naar lokale lekkernijen. 

dag
03

Proeven van de geschiedenis

Edinburgh Castle waakt trots over de stad. In de voetsporen van soldaten en royals, begeven we ons op Castle Hill voor een bezoek aan dit imposante fort. Gelegen op een vulkanische prop (gestolde lava), is dit je ticket terug in de tijd. In de namiddag kan een bezoek aan een lokale whiskydistillerderij niet ontbreken. Wanneer de kerstverlichting opnieuw aangaat is het alweer tijd om ons in de charmante straten van Old Town Edinburgh te begeven. 

dag
04

Games en gezelligheid in Glasgow

Vandaag nemen we de trein voor een daguitstap naar Glasgow. Opwarmen doen we in een plaatselijke escape room. Wie kraakt de raadselachtige codes? In de namiddag is er voldoende tijd om de magen te spijzen in een hippe food market. In de verkeersvrije binnenstad is het aangenaam vertoeven. Ook in de grootste stad van Schotland kan wat kuieren op de kerstmarkt niet ontbreken. In de late namiddag keren we terug naar Edinburgh.

dag
05

Uitwaaien op het strand

Op amper 20 minuten van Edinburgh ligt Dunbar, een gezellig stadje aan de kust met unieke gebouwen en een rijke geschiedenis. Na een deugddoende lunch, wagen we ons hier aan een strandrit te paard, zowel voor beginners als gevorderden een unieke belevenis. ’s Avonds maken we het gezellig in onze hostel en warmen we onze spieren op voor een avontuurlijke tweedaagse.

dag
06

Hillwalking experience

Zin in een winterse dagexpeditie in de Schotse Highlands? Een lokale gids stippelt voor ons een ‘hillwalking experience’ uit. In de regio van Glen Coe leren we de tips and tricks om een uitdagende winterwandeling tot een goed einde te brengen. Van nieuwe navigatieskills tot het juiste gebruik van je materiaal. Deze mini-expeditie dient als uitstekende kennismaking met ‘mountaineering’. 

dag
07

Woodland axe throwing and archery

We trekken ons beste geruite hemd aan voor een ochtend vol spelplezier in een bosrijke omgeving. De activiteiten: axe throwing en archery. Wie heeft de scherpste blik en de meest behendige arm? We genieten na met een heerlijke lunch aan een knisperend kampvuur. In de late namiddag keren we terug naar Edinburgh. 

dag
08

Laatste kans op souvenirs

Onze laatste dag in Edinburgh vullen we samen in als groep. Doen we een wandeling in het pittoreske Dean Village? Bezoeken we een van de vele musea? Of wil je graag nog een leuk souvenir op de kop tikken? Mogelijkheden genoeg. We reserveren nog een heerlijk restaurant voor onze laatste avond op Schotse bodem en heffen het glas op een geslaagde reis. Slapen doen we, net als op de heenweg, op het ritme van de sporen. 

dag
09

Herinneringen om te koesteren

Vanuit Londen gaat het ’s ochtends terug met de trein naar Brussel-Zuid. Hopelijk zijn je batterijen opgeladen en kan je het thuisfront meenemen naar de Schotse Highlands met je warme verhalen en zalige herinneringen.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • Transport Brussel - London (trein heen en terug). Traject Londen - Edinburgh (h/t) met de Caledonian Sleeper
 • Alle overnachtingen (slaaptrein, hostels)
 • Toegang Edinburgh Castle
 • Rondleiding en tasting in een whiskydistilleerderij
 • Gegidste rondleiding Edinburgh
 • Escape Room (Glasgow)
 • Horse riding tour (paardrijden op het strand)
 • Hillwalking dagexpeditie (inclusief ontbijt)
 • Bijlgooien en boogschieten, inclusief lunch en kampvuurervaring
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • verzekeringen
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • fooien
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 400
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

 Stadswandeling/paardrijden/hillwalking dagexpeditie

Belangrijk
 • Voor Schotland is een internationaal paspoort verplicht (nog minstens 6 maanden geldig na aankomst).
 • Goede enkel omsluitende stapschoenen en een dagrugzak zijn noodzakelijk.
 • De dagexpeditie is haalbaar voor matig geoefende wandelaars, maar de weersomstandigheden kunnen de hike zwaarder maken.
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden