Beeld je in: met een kleine groep KrisKrassers tien dagen natuur en cultuur opsnuiven in een nog onontdekt stukje Marokko. Een surfreis in een zonovergoten decor met uitnodigende stranden. Maar naast surfen is er ook tijd voor wandelingen aan de voet van het Atlas-gebergte, voor woestijnvibes in de Sahara, voor slapen als een koning in een oase en voor vogels spotten in het adembenemend natuurpark Souss-Massa. Logeren doen we in kleine lokale verblijven op idyllische plekken. We genieten hierbij volop van de Marokkaanse gastvrijheid.

Een boeiend decor

We verkennen een parel in Noord-Afrika met afwisselende landschappen. Woestijn, de uitlopers van het Atlasgebergte, en de ruige, prachtige Atlantische westkust: ze ontmoeten elkaar hier.
De gastvrijheid van de Berberse bevolking maakt het helemaal af.

Off the beaten track 

Tijdens deze reis staan de minder bekende plekken van Marokko op de planning, die nog grotendeels onbekend zijn voor het grote publiek. “Lokaal toerisme” is hier geen hol begrip maar dé absolute rode draad doorheen deze reis. Locals nemen ons mee de woestijn in, of leren ons heerlijke Marokkaanse gerechten klaarmaken tijdens een kookworkshop.

Heerlijk vertragen

Zowel ons lichaam als onze geest worden verwend deze vakantie. Surflessen en wandelingen zorgen voor voldoende actie, terwijl we de stress van ons laten afglijden met behulp van de zilte zeelucht, yoga, lekker eten, en poëtische vergezichten. Deze reis staat voor slow travel: we worden ondergedompeld in een stukje Noord-Afrika waar vertragen het codewoord is.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

‘merhaba’ of ‘welkom’ in Marokko

Vanuit Brussel gaan we aan boord van onze vlucht richting Agadir. We worden opgehaald en rijden 2,5 uur zuidwaarts. Een prachtige rit met heuvels vol cactussen en eindeloze rustige stranden. Zie je het Saharazand al stuiven? 

dag
02
04

Surfen in Sidi Ifni

Onze eindhalte voor vandaag is het authentieke vissersdorp Sidi Ifni. De overgrote meerderheid van de 20.000 bewoners leeft hier nog steeds van de visvangst. Het oude stadsgedeelte aan het  Hassan II-plein ademt zowel Spaanse als Marokkaanse invloeden.  De gebouwen aan de Andalusische tuin en de omliggende steegjes worden gekenmerkt door hun Art Déco-stijl. Haal je fototoestel maar boven! 

De komende drie dagen gaan we de golven trotseren. Goed ingesmeerd trekken we met onze wetsuit en surfplank naar het strand voor onze eerste surfles. We leren peddelen en trainen onze armspieren. Erna proberen we rechtstaand over de golven te glijden: geen makkie. Gelukkig krijgen we hulp van professionele surfleraars. Maar oefening baart kunst. Wedden dat het de volgende dagen al vlotter lukt? 

We hebben ook de tijd om de prachtige omgeving te verkennen. Een kookworkshop met typische lokale ingrediënten, een uitstap naar het legendarische en wondermooie Legzira en longboarden in de straten zijn allemaal activiteiten die op de planning staan.  

We brengen een bezoek aan de zondagse markt, die hier doorgaat op een verlaten landingsbaan.

De fijne lokale vibe in dit Spaans getint stadje maakt het helemaal af. Hier doen ze nog een siësta en kan je de prachtige architectuur bewonderen. 

dag
05

Logeren in een oase

’s Morgens vertrekken we richting ons logement gelegen aan een oase. Dit is een korte rit landinwaarts. We bevinden ons aan de poort van de Sahara en wanen ons in een sprookje. Een prachtig traditioneel huis met palmentuin, vlakbij de oase van Tighmert. 

in de namiddag bezoeken we het eco-museum. Op die manier komen we meer te weten over de  nomadencultuur. Sowieso mag ook een wandeling in de oase niet ontbreken. 

’s Avonds genieten we van een dromerige zonsondergang met een glaasje verse muntthee en een lekkere dampende tajine.

dag
06

Daguitstap in de woestijn

Vandaag staat een woestijnervaring op de planning. Onze lokale Marokkaanse gids rijdt met de  jeep over de prachtige zandduinen tussen dadelbomen en palmen en vertelt over de verschillende woestijndieren zoals jakhalzen, hyena's, vossen, reptielen en natuurlijk kamelen.

Een memorabele ervaring! 

’s Avonds vallen we in een diepe slaap en dromen we van ons avontuur. 

dag
07

Guelmim

In de voormiddag maken we kort kennis met de stad Guelmim.

In de namiddag rijden we richting Mirleft. We nemen onze intrek in ons logement: een gezellige uitvalsbasis voor de komende twee nachten. Wie wil kan -optioneel- een bezoek brengen aan de hammam. Een unieke ervaring!

dag
08

Views, surfen en souvenirs shoppen in Mirleft

Na zonsopgang ontdekken we het gezellige kuststadje Mirleft, waar de uitlopers van de Atlas en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten. We starten onze dag met korte wandeling naar de ruïnes boven op de heuvel waar we een fenomenaal uitzicht hebben over de volledige stad. 

In de namiddag wagen we ons nog eens op ons surfboard en verfijnen we onze skills. 

Na heel wat inspanning, volgt ontspanning. Eerst nog wat souvenirs scoren bij de lokale ambachtslui. Worden het leren sandalen, een djellaba, een tapijt of houden we het bij een fles lokale arganolie? We zoeken een gezellig restaurantje uit en laten ons verwennen met lekkers uit de zee. 

dag
09

Vogels spotten in Souss-Massa Nationaal Park

Het Souss-Massa Nationaal Park bestaat uit kliffen, glooiende duinlandschappen, bebost gebied  en kuststeppen en is één van de belangrijkste nationale parken van Marokko. Het natuurgebied strekt zich uit over 330 vierkante kilometer en arganbomen groeien er op hun best. 

Het gebied werd uitgeroepen tot nationaal park omdat het een belangrijk voedselgebied is voor zowel inheemse vogels als trekvogels. Vandaag maken we een gegidste wandeling en spotten we de mooiste soorten. 

dag
10

A la prochaine!

Aan alle mooie liedjes komt een einde. Na ons laatste uitgebreid Marokkaans ontbijt met zicht op de prachtige plantentuin, is het moment aangebroken om naar de luchthaven te trekken. 

Plannen we al een reünie? Yes, please!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel- Agadir (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle transport ter plaatse
 • alle overnachtingen (hostel, guesthouse, lokale b&b) met onbijt
 • 4 surflessen met leraar, 3 x lunch, 4 x diner, materiaal, transport
 • kookworkshop
 • gegidste natuurwandeling vogels spotten Souss Massa
 • initiatie longboarden
 • gegidste tocht oase
 • bezoek Legzira
 • bezoek Ecomuseum
 • gegidste tocht in de woestijn, met lunch
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 150
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Wandelingen, 4 x les golfsurfen, 1 x initiatie skaten (longboarden).

Er wordt bij het surfen rekening gehouden met beginnersniveau. Ook de wandelingen zijn perfect doenbaar voor iedereen met een normale basisconditie. 

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 27 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden