Zuid-Thailand is een waar paradijs voor reizigers die houden van actie, relaxen, de zon, de natuur, pittig eten en een gastvrije bevolking.

De ideale mix 

Tijdens deze fantastische reis combineren we alles. Ontspanning op bountyeilanden, boottochten door nationale parken vol fauna en flora. We proeven de heerlijke Thaise keuken op de streetfoodmarkten in Bangkok en Krabi en we leren zelf die gerechten maken tijdens een kookworkshop op Koh Lanta. Al die lekkernijen sporten we er weer af tijdens wandel-, fiets, en kajaktochten. Ook spiritueel blijven we niet op onze honger zitten, met bezoeken aan tempels en paleizen in Bangkok, Krabi en Phetchaburi. Op die laatste bestemming draaien we een dag mee in het Wildlife Rescue Center en helpen we de oude dag van olifanten goed te maken.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
03

op naar Phuket

We landen op Thailands grootste eiland Phuket en nestelen ons in Phuket-town. Weg van de toeristische massa vind je nog altijd adembenemende stranden en natuur. Met zijn gezellige straten en vele aanraders is de oude stad van Phuket een prima uitvalsbasis om het eiland te verkennen.

dag
04

fietsen van kust naar kust

Vandaag laten we ons begeleiden voor een fietstour met de e-bikes langs landelijke wegen. We passeren rubberplantages, ananasvelden en kleine dorpjes. We genieten van prachtige uitzichten over de baai van Phang Nga. 

dag
05
08

dieren spotten in Khao Sok National Park

In Surat Thani nemen we de bus naar de ingang van het Khao Sok National Park, halverwege tussen de Andamankust en de Golfkust. Dit is een van de oudste tropische regenwouden ter wereld, om en bij de 160 miljoen jaar oud. Het weelderige, groene woud, doorspekt met watervallen en groene kalkstenen rotsen herbergen tapirs, gibbons, verschillende herten- en berensoorten, wilde olifanten, meer dan 300 vogelsoorten en 38 vleermuissoorten.

Hier gaan we  kanovaren en wandelen naar het Chiaw Lan Lake, een adembenemend 165 km² groot meer. De kalkstenen rotsen steken tot 900 m hoog uit boven het meer, waarboven de mist zweeft. 

Op dag 8 maken maken we onze laatste wandeling in het prachtige NP en dan reizen we door naar Krabi. We installeren ons in Krabi-town en ’s avonds verkennen we de nightmarket, we de meest zalige gerechten kunnen proeven.

dag
09

in en rond Krabi

De volgende dag bezoeken we in de voormiddag Krabi-town, een provinciestadje zonder echt grote bezienswaardigheden. Maar, het kan wel uitpakken met een bijzonder imposante ligging tussen de hoge, steile rotsen en aan de mangroven. Wat Tham Seua, of de Tijgergrottempel, is een tempelcomplex in de rotsen, zo’n 9 km ten noorden van Krabi. In de stad is Wat Kaew Kowarawam een nieuwer tempelcomplex.

In  de namiddag varen we met een longtailboot door de mangroven rond de stad. Zo krijgen we een mooi beeld langs die moerassige kanalen: de wenkkrabben met een grote rode schaar, de krabetende makaken, de prachtige ijsvogels en vele moddervissen. De bootmannen loodsen ons door de struiken en bomen met hun hoogopstaande wortels.

’s Avonds keren we terug naar Krabi.

dag
10

zeekajakken en snorkelen rond Koh Hong

Aan de zeekajak-pier nemen we de boot naar Koh Hong, een van de mooiste eilanden aan de Andamankust. We kajakken naar het onbewoonde eiland Hong en snorkelen tussen de kleurrijke vissen en koralen. Onze lunch wordt op de boot geserveerd. Daarna varen en zwemmen we verder in de namiddag. Op Peley Beach is het zand poederfijn en wit. Hong betekent ‘kamer’ en is zo genoemd omdat het een verborgen lagune is, midden op zee, voor de lokale vissers waar ook vogelnesten worden ‘geoogst’. Opnieuw keren we ’s avonds terug naar Krabi.

dag
11
12

relaxen op Koh Lanta

Hier vind je de langste stranden van de Krabi-regio. Koh Lanta is een dik bebost 25 km lang eiland. Tamelijk toeristisch, maar je vindt er nog voldoende afgelegen plekjes om de rust op te zoeken. De lokale bevolking is een mix van islamitische Chinese Maleisiërs en animistische zeezigeuners. Die zijn met nog zo’n 10.000 en leven vooral van de visvangst.

We installeren ons in het zuiden van het eiland op een van de rustige stranden in een paradijselijk strandhutje. Hier gaan we relaxen, lezen, zwemmen, snorkelen, gewoon wat rondhangen … Life on the beach! 

dag
13

chef-kok voor één dag

Vandaag zijn we met z’n allen chef-kok en nemen we deel aan een kookworkshop. Van viskoekjes, lenterolletjes en pittige papayasalade over groene, rode en gele curry tot gestoomde mossels en peperblaren. Niets heeft nog geheimen na deze leerrijke en smakelijke dag, die we afsluiten aan het strand. Uiteraard gaan we ook genieten van al dat lekkers dat we hebben bereid.

dag
14

reisdag naar Trang

We reizen verder naar het verkeersknooppunt Trang. Hier nemen we ’s avonds de nachttrein naar Phetchaburi. We kiezen voor couchettes voor 6 personen en laten ons in ons bed in slaap wiegen door de cadans van het spoor.

dag
15

tempels en zoetigheden in Phetchaburi

Zo’n 120 km ten zuiden van Bangkok vind je Phetchaburi, gelegen aan de Phet-rivier. Deze stad is gekend voor de cultivatie van limoenen en roze appels. Bovendien worden hier de lekkerste zoetigheden van Thailand gemaakt. Het belangrijkste ingrediënt daarin is de ‘khanom’: suiker van de zoetsappige palmen die over de hele provincie groeien.

Het centrum van de stad is een aantrekkelijk plaatje met zijn vele verschillende ‘wats’ of tempels en houten koopmanshuizen. Wat Yai Suwannaram, Wat Kamphaeng Laeng en Wat Mahathat zijn de meest indrukwekkende tempels die we op een wandeling kunnen bezoeken.

dag
16

meedraaien in het Wildlife Rescue Center

Via Cha-Am rijden we naar een rescue center voor dieren dat gerund wordt door de Wildlife Friends Foundation Thailand. Na een grondige introductie over de werking en de verschillende diersoorten die er worden opgevangen, wandelen we er rond om alles te bekijken. Na de lunch krijgen we de kans om een olifant te begeleiden op zijn of haar dagelijkse wandeling. De meeste olifanten hier zijn bevrijd uit de toerisme-industrie waar ze dagelijks ritten met toeristen moesten ondergaan in heel zware omstandigheden. Nu genieten ze in het Wildlife Rescue Center van hun welverdiende rust.

We overnachten in Phetchaburi.

dag
17
20

in de bruisende metropool Bangkok

Na de rust van het zuiden van Thailand zetten we ons schrap voor de Thaise hoofdstad Bangkok.

In deze chaotische maar boeiende Aziatische metropool maakt verveling geen schijn van kans. Tuktuks, taxi’s en ferry’s brengen ons overal op onze bestemming. De kronkelende rivier Chao Praya en zijn vele zijkanaaltjes doorkruisen de hele stad.

We bezoeken tal van bezienswaardigheden: Wat Phra Kaew en het Grand Palace, Wat Pho, het Jim Thompson House, de vele gigantische shoppingmalls, Lumphini Park, Thanon Khao San Market enzovoort. Daarnaast is er een veelvloed aan bars en heerlijke eetstalletjes. Het dagelijkse straatbeeld is al een bezienswaardigheid op zich: kleurrijke monniken, schoolkinderen in uniform, zakenlui in deftig kostuum, uitgedoste katoeys of ladyboys … je kijkt je de ogen uit, beloofd! 

dag
21

terug thuis

We vliegen terug naar Brussel waar we in de late namiddag aankomen.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Phuket / Bangkok-Brussel
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (guesthouses)
 • alle transport ter plaatse (bus, trein, minibus, ferry, boot)
 • activiteiten en toegangsgelden volgens programma:
 • 4-daagse in Khao-Sok National Park
 • begeleide fietstour met e-bikes op Phuket (3u)
 • mangrove tour in Krabi
 • begeleide zeekayak-dag naar Koh Hong
 • kookworkshop op Ko Lanta
 • dag meedraaien in Wildlife Rescue Center
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 550
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Dagwandelingen en halve dagwandelingen, fietsen, kayakken, snorkelen/zwemmen.
Het klimaat kan deze reis wel zwaarder maken.

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 110 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • INTERNATIONAAL PASPOORT VERPLICHT (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden