We trekken naar het hart van Midden–Europa. Slovakije is een nog onbekende speler op de reismarkt. Nochtans is het een pareltje op gebied van natuur en cultuur. Het grotendeels ongerepte landschap is bezaaid met prachtige burchten, fascinerende grotten, hoge bergen en schitterende watervallen.

Deze actieve reis is ideaal voor mensen die houden van een grote hap natuur, gekruid met een vleugje cultuur. Hou je wel van een stevige fysieke inspanning?

In de Slovaakse literatuur spelen vele legenden zich af in de Mala Fatra. Wij veroveren het hoogste punt van het Nationaal Park Vel’ký Kriván (1708 m)! 

De Hoge Tatra, volgens ingewijden het kleinste en mooiste hooggebergte ter wereld, is het decor voor een paar stevige wandelingen. We nemen de tatratram om op ons begin- of eindpunt te geraken. Onderweg genieten we van de talrijke bergmeren en superieure vergezichten.

In het Slovaaks Paradijs klauteren we langs spelonken en overwinnen hoge rotsen met behulp van ladders en touwen. Je kunt maar beter geen hoogtevrees hebben! Daarnaast doen diepe ravijnen en prachtige watervallen de naam van dit nationaal park grote eer aan. 

We ontdekken dit prachtige land grotendeels te voet. Langere afstanden leggen we af met het openbaar vervoer. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

met de trein naar Bratislava

Héél vroeg uit je bed, want we vertrekken met de trein naar Bratislava. ‘s Avonds komen we aan in deze prachtige hoofdstad van Slovakije. 

We installeren ons in de hostel en sluiten de avond af met een drankje in de bar.

dag
02

verkenning van Bratislava

Tijd om de historische binnenstad van Bratislava te verkennen. Bratislava Castle, bijvoorbeeld, het stadhuis uit de 14e eeuw met zijn binnenplaats in renaissancestijl, is zeker de moeite waard. Net zoals het Russische monument voor de gesneuvelde soldaten van de Tweede Wereldoorlog, de St–Maartenskathedraal, de stedelijke galerij, de Michalskastraat, de kerk van de Arme Klaren en het nationaal theater.

dag
03

met de trein naar het Slovaaks Paradijs

We trekken vandaag het paradijs binnen, het Slovaaks Paradijs welteverstaan. We nemen de trein naar Poprad. Van daaruit sporen we nog een eindje verder zodat we in de late namiddag aankomen in Spišské Tomášovce, onze uitvalsbasis voor de komende dagen. We maken tijd voor een verkennende wandeling in de buurt van onze slaapplaats.

dag
04

De Sucha Belakloof & Tomášovský výhľad

Vandaag staat onze eerste natuurwandeling op het programma. We nemen de bus naar Podlesok. Van daaruit beklimmen we de Sucha Belakloof langs tal van rotsen, touwen en ladders. Hou je hier maar goed vast! De vele watervallen zorgen voor kletterende achtergrondmuziek. Onze wandeling loopt verder via het beroemde Tomášovský Výhľad viewpoint. Hier heb je een prachtig zicht op de omgeving en kan je fantastische foto's maken. Deze plek vergeet je ongetwijfeld nooit! Onze wandeling eindigt in Čingov, hier kunnen we eventueel nog een ijsje eten of een glaasje drinken voor we teruggaan naar ons verblijf.

dag
05

Klimmen en klauteren langs de via ferrata

We krijgen maar niet genoeg van het Slovaaks Paradijs en beklimmen vandaag nog enkele touwen en ladders op de Via Ferrata ‘Kysel’. Deze duurt een 2-tal uur en is zeer toegankelijk. Na nog wat wandelen kunnen we dag afsluiten met een gezellige barbecue en een kampvuurtje.

dag
06

Unesco Werelderfgoed: Spišský hrad

Na twee dagen wandelen staat er vandaag terug een beetje cultuur op het programma. Met de bus vertrekken we naar Spišský hrad, deze strategisch gebouwde burcht staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. We overnachten een laatste keer aan de rand van het Slovaaks paradijs.

dag
07

met de trein naar de Hoge Tatra

Na een lekker ontbijtje nemen we de trein terug naar Poprad. Daar stappen we over op de befaamde Tatratram die ons het Hoge Tatragebergte binnenbrengt naar onze nieuwe verblijfplaats in Vysoké Tatry. Daar zullen we de komende vier dagen vertoeven als uitvalbasis voor enkele adembenemende wandelingen.

dag
08
10

Wandelen in de Hoge Tatra-bergen

De komende dagen trekken we het hooggebergte in. Afhankelijk van het tempo van de groep kiezen we onze wandelingen. Gaan we over de kam, een stukje van de Tatranská Magistrala? Of kiezen we voor een pittige klim? Gaan we voor een mooie en rustigere wandeling langs ongelofelijke landschappen, of toch liever het hoogtepunt Bystré Sedlo (2314 m) bereiken vanwaar we prachtige uitzichten hebben op bergmeren? 

Deze bergen zijn zo fantastisch om in te wandelen, dat we er niet genoeg van krijgen! Samen met de groep beslissen we welke wandelingen op welke dagen onze voorkeur krijgen. 

dag
11

Met de trein en bus naar de Mala Fatra

Het is tijd om afscheid te nemen van dit geweldig hooggebergte. We nemen de trein naar Žilina. Sommigen beschrijven deze stad als ‘het kleine Praag’. We genieten ervan tijdens een kort bezoek en stappen daarna op de bus naar de Mala Fatra. 

dag
12
13

Wandelen in de Mala Fatra

Vanuit de bossen van Vrátna vertrekt onze beklimming van de Vel’ký Kriván (1709 m), de hoogste berg van deze streek. Al vlug bereiken we de uitgestrekte Alpenweiden, waar de natuur onze inspanningen vlug doet vergeten. ‘s Avonds genieten we na van onze vermoeiende en deugddoende dag op een terrasje.

De volgende dag vatten we vanaf Štefanová de beklimming aan van de Vel’ký Rozsutec (1609 m). We nemen de weg via de Nové Diery. De tocht gaat over ladders en onderweg zien we talrijke watervallen. Via de bergkam dalen we af naar Terchova, het eindpunt van deze tocht en van onze wandelingen in de onbeschrijfelijk mooie natuur van Slovakije.

dag
14
15

blitzbezoek aan Wenen

Met de trein steken we de Oostenrijkse grens over naar Wenen. We hebben 2 dagen tijd om de hoofdstad beter te leren kennen. Een blitzbezoek in een pracht van een stad. Vergeet het hundertwasserhaus niet! ’s Avonds amuseren we ons op het Prater, deze reuzekermis is een ideale afsluiter van onze geweldige reis.

De volgende avond nemen we de nachttrein naar Brussel.

dag
16

terug naar huis

We komen terug aan in Brussel. Do videnia! (tot ziens)

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • Trein Brussel-Bratislava/Wenen-Brussel
 • alle overnachtingen (vakantiehuis, hostel)
 • transport ter plaatse
 • toegang tot het Slovaaks Paradijs en Spisske Hrad
 • Via ferrata (2u)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 240
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

Actieve wandelvakantie, max. 9 u. stappen per dag. Via ferrata (2u). Voor deze reis mag je geen hoogtevrees hebben!

Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden