Ghana biedt een gevarieerde mix van couleur locale, ongerepte natuur en levendige steden. Op deze rondreis ontdek je het allemaal.

De Afrikaanse ‘way of life’ ontdekken met leeftijdsgenoten. In het zuiden bots je op een gevarieerde mix van couleur locale, ongerepte natuur en levendige steden. Dat maakt van Zuid-Ghana een van de topbestemmingen in West-Afrika.

Luier je graag op een adembenemend strand? Verlang je naar het tropische regenwoud? Of liever ronddolen op een kleurrijke Afrikaanse markt? Het kan hier allemaal.

Afrika moet je niet zien, maar beleven! 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

aankomst in Ghana

We vliegen naar Accra, de bruisende Ghanese hoofdstad. Accra is chaotisch, druk en hectisch, maar zeker ook vriendelijk en veilig. We installeren ons in een gezellig guesthouse in de Kokomlemle-wijk, een levendige volksbuurt dichtbij de Osu-buurt waar de meeste restaurants en bars te vinden zijn.

dag
02

Afrikaans stadsleven in Accra

Na een rustig ontbijt wennen we aan de geluiden van een Afrikaanse grootstad en bereiden we ons voor op onze eerste kennismaking. Accra heeft niet echt belangrijke toeristische highlights maar wel veel local vibes. We genieten van het leven op elke straathoek, de gigantische markten, de muziek die overal weergalmt,...

In de namiddag maken we een begeleide wandeling met de mensen van Jamestown Walking Tours.

We genieten ’s avonds van de rust van ons guesthouse, koelen af in het zwembad en maken ons klaar voor een lekker avondmaal.

dag
03

weg van de wereld

Met het openbaar vervoer verplaatsen we ons naar Keta. We komen in één van de minst bereisde streken van Ghana, 100 km kust tussen de Volta-rivier en de Togolese grens. Hier genieten we van de natuur in de omgeving van de 40-kilometer lange Keta-lagune.

We overnachten in een vrolijke lodge aan de kust.

dag
04
05

ontspannen in Keta

Vanuit de lodge plannen we verschillende activiteiten: een boottrip met lokale vissers op het Volta-meer, prachtige wandelingen en een bezoek aan Tafi Atome. Verder kan je inkopen doen op de markt, iedereen vindt iets wat hij/zij graag wil zien. Ook de zee en het strand liggen voor ons klaar.

dag
06
08

watervallen en vrije activiteiten

We verplaatsen ons richting Hohoe en  de Wli-watervallen, zo’n 20 km oostwaarts. Nergens anders voelen we ons zo klein in de grootse natuur. De watervallen maken deel uit van het Agumatsa Wildlife Sanctuary. We wandelen langs de kletterende stroom en bewonderen de 40 meter hoge waterval. Liefhebbers kunnen een duik nemen in het koele water. 

De volgende dag steken we onze koppen samen en kunnen we kiezen uit een reeks mogelijke activiteiten: bezoeken we de nabijgelegen caves? Gaan we naar een dorpje op bezoek waar we kennismaken met het bekende Ghanese kente-weaving.

dag
09

superlatieven aan het Volta-meer

Om naar het westen van Ghana te reizen moeten we rond het Volta-meer. Dat neemt tijd in beslag dus plannen we een tussenstop in Akosombo, gelegen aan de dam, de grootste Ghanese constructie van die aard.

Het dorp en de dam zijn een geliefde weekendtrip voor de mensen van Accra. Ze komen er genieten van de groene natuur en het meer.

dag
10
11

shoppen in de Ashanti-regio

We reizen westwaarts naar Kumasi en bevinden ons nu volop in de Ashanti-regio. 

Kumasi lijkt wel een grote markt. Overal staan, zitten en lopen verkopers rond die alles aan de man proberen te brengen: kleren, gedroogde vis, auto onderdelen, fietsen,... 

Een stadswandeling brengt ons onder meer langs de grootste markt van West-Afrika: Kejetia-market. Als je kente-stoffen wil kopen, is dit de plaats. De meeste zijn hier vervaardigd. We bezoeken ook het Manhyia Palace.

dag
12
14

Cape Coast

Cape Coast wordt onze nieuwe uitvalsbasis. Om daar te geraken, nemen we opnieuw een trotro.

In Cape Coast bezoeken we de vroegere Britse hoofdstad met haar majestueuze Cape Coast Castle, Fort William en Fort Victoria. Het regenwoud van Kakum National Park zorgt voor afwisseling na de grauwe herinneringen aan Ghana’s verleden. 

Naast het fort van Cape Coast staat ook Elmina op het programma en bezoeken we St. George’s Castle en de levendige vissershaven. Hier leren we meer over de donkere dagen van de Ghanese geschiedenis. Duizenden slaven werden van hieruit verscheept naar verschillende bestemmingen over de wereld. De meesten kwamen terecht op de plantages in Amerika.

Vanuit Elmina rijden we naar Nationaal Park Kakum. Samen met een gids verkennen we eerst het woud van op de begane grond tijdens een natuurwandeling. Vervolgens gaat het de hoogte in. De Canopy Walkway is een uniek systeem van touwbruggen dat ons tot in de toppen van de bomen brengt. De Walkway kan tot 40 meter hoog gaan!

dag
15
17

muziek, schildpadden en surf in Kokrobite

We sluiten onze reis af op 10km van Accra bij de vrolijke bende van Big Milly’s Backyard in Kokrobite. Gelegen aan het strand kunnen we het reisstof van ons afspoelen en trotseren we de golven op een surfplank.  

De volgende dag brengen we een bezoek aan een lokaal project dat zich richt op biodiversiteit en het redden van schildpadden die vaak in de vissersnetten verstrikt geraken. Dit project zorgt ervoor dat de dieren niet op het bord maar terug in zee terechtkomen. 

Verder staat nog op de planning: een djembé sessie en een lokale ambachtelijke workshop met als resultaat een typisch Ghanees souvenir dat we kunnen meenemen naar huis…  

Meer verklappen we nog niet.  

Wie het nog idyllischer en avontuurlijker wil, kan hier paardrijden langs de kust.

dag
18
19

onze terugvlucht

Aan alle mooie liedjes komt een einde. Met een karrevracht mooie herinneringen aan dit prachtige Afrikaanse land vliegen we terug naar België.  We nemen 's avonds het vliegtuig en landen vroeg in de ochtend in Brussel.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel–Accra (h/t) rechtstreekse vlucht waarvan 1 nachtvlucht bij terugkeer
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (guesthouses, hostel en lodges)
 • alle transport ter plaatse (openbaar vervoer)
 • alle activiteiten volgens programma (Jamestown Walking Tour, Djembé, surfen, Wli watervallen, Manhiya palace, Elmina Castle, Fort San Jorge, Cape Coast Castle, kanotocht met lokale vissers op de Volta, bezoek aan Tafi Atome, mangrovetrour, workshop ambacht, bezoek project zeeschildpadden
 • toegang nationale parken
 • aanvraagkosten visum
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • kostprijs visum
Reisbudget
€ 350
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

korte wandelingen; door het klimaat en de soms moeilijke reisomstandigheden is een heel flexibele ingesteldheid vereist

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 55 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
 • inenting gele koorts verplicht
 • visum verplicht
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden