Tijdens deze kampeerreis verkennen we actief de natuurparken rond Bordeaux. We reizen met een minibus naar onze bestemming en slapen heerlijk in tenten op een camping.

We starten onze reis met een driedaagse kajaktocht op de Leyre in Landes-Gascogne, waar we ons op de Amazone wanen. Daarna zoeken we enkele dagen de wandelpaden op in het natuurpark Médoc, langs de Atlantische Oceaan. Ondertussen genieten we van de prachtige natuur. We sluiten deze actieve reis af met een dagje rust in een idyllische setting aan het meer van Lacanau.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Naar het zuiden

We spreken ’s ochtends af in Gent en rijden met de minibus richting zuiden. Eenmaal Bordeaux voorbij, rijden we door het natuurpark van Landes en Gascogne, een enorm uitgestrekt bosgebied tegen de Atlantische kust. Via de meren en kleine dorpjes zakken we af naar het hart van het natuurpark, waar we tegen het vallen van de avond onze tenten opzetten voor de komende twee nachten.

dag
02

De Amazone van Gascogne

Na een heerlijke nachtrust worden we wakker met de lokroep van zingende vroege vogeltjes. Vandaag vertrekken we op driedaagse kajaktocht op de Leyre, die niet onterecht de Amazone van de Gascogne wordt genoemd, omwille van de typerende lage overhangende bomen en struiken. Na een stevige tocht van 25 kilometer leggen we onze kajaks aan wal op de camping. We maken er een gezellige avond van onder de sterrenhemel.

dag
03

Boogschieten en bootvaren

Na twee actieve dagen doen we het vandaag iets rustiger en starten we de dag met een heerlijk zelfbereid ontbijt. Daarna krijgen we een initiatie boogschieten op de camping. Een schot in de roos! ’s Middags trekken we terug de rivier op om onze kajaktocht verder te zetten naar de volgende kampeerplaats, waar we zullen overnachten in een tipitent. Spotten we vandaag nog meer dieren? Misschien een otter of een ijsvogel?

dag
04

Glijden op het water

Ondertussen zijn we al bedreven in het drijven op het water. Gezwind dalen we met onze kajaks de waterweg verder af. Tegen de avond nemen we afscheid van dit eerst deel van onze reis. 

Met de minibus rijden we verder naar het tweede natuurpark van de trip: het Parc Naturel Régional Médoc. We installeren ons in een gezellige cabane aan een idyllische locatie langs het meer van Lacanau. ’s Avonds proosten we op de mooie driedaagse kajaktocht. Tenminste, als onze armspieren het glas nog kunnen heffen na de inspanning van de voorbije dagen!

dag
05
06

Wandelen langs baai en bos

We laten onze armen rusten en warmen onze benen op voor twee stevige dagtochten met veel afwisseling. Het meer van Lacanau, de bossen van Médoc, het strand aan de baai van Biscay, mooie dorpjes aan de baai van Arcachon of het schiereiland Cap Ferret … een betere achtergrond voor onze vakantie hadden we ons niet kunnen wensen. ’s Avonds maken we het gezellig in de bar van de camping aan het meer of trekken we naar één van de kleine dorpjes in de buurt.

dag
07

Plonsen in meer of zee

De laatste dag in de natuur doen we rustig waar we zin in hebben. Aan opties geen gebrek. Je kan langs het meer, in het meer, op het meer. Of langs de zee, in de zee, op de zee. Of trek je terug de bossen in? Lig je liever in een luie stoel met een prachtig uitzicht en een goed boek? Het kan allemaal. We genieten van onze laatste sfeervolle avond in La Douce France. Zalig!

dag
08

Huiswaarts

Helaas is het tijd om terug huiswaarts te rijden. We werpen een laatste blik op de mooie natuur voor we de snelweg opgaan met ontelbare onvergetelijke herinneringen!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 5 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen
 • alle overnachtingen (kamperen in tenten, tipitent en cabane - exclusief ontbijt)
 • gebruik kampeermateriaal
 • 3-daagse kajaktocht inclusief materiaal en bagagetransport
 • boogschieten (1,5 uur)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 250
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Driedaagse kajaktocht, twee stevige dagtochten te voet met dagrugzak

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden