Athene, stad van de Grieken en de goden, en een kruispunt van cultuur! Meer dan drieduizend jaar fascinerende geschiedenis gaf Athene zijn wereldreputatie.

Daarnaast kan je in deze metropool fantastisch lekker eten en drinken en je leert er met sprekend gemak interessante mensen kennen in het bruisende stadsleven.

Facelift

Na de Olympische Spelen van 2004 was Athene weer als nieuw: een gloednieuwe luchthaven, een geavanceerd metronet en het door architect Calatrava onder handen genomen olympisch stadion springen het meest in het oog.

Van oud …

Onze ontdekkingstocht start aan de Akropolis. Naast de bekendste monumenten bevinden zich op de flank van de rots nog veel andere bezienswaardigheden. Ook die zijn een bezoek meer dan waard. Zo laten we de Agorá zeker niet links liggen. De vele musea tonen de bijzonder rijke geschiedenis van deze boeiende stad. Het is dan ook een must om daarin te grasduinen.

… naar nieuw

We houden het niet alleen bij het klassieke Athene. In buurten zoals Plaka en het Monastiráki ontdekken we ook het Athene van nu. En zoals echte Atheners laten we een dag de stadsdrukte achter ons en gaan we uitwaaien op een van de Saronische eilanden.

We doorkruisen de stad vooral te voet en met de metro. We overnachten in een pension.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

hallo, Athene!

Na een 3 uur durende vlucht arriveren we in de broeierige wereldstad Athene. We duiken meteen de stad in voor een eerste kennismaking.

dag
02

hoge stad

De dag start met een bezoek aan de Akropolis – letterlijk de hoge stad – op 156 meter boven de Atheense vlakte. Onze uitgestippelde route loopt door Plaka, een van de meest sfeervolle wijken van Athene. Hier vind je authenticiteit, gezelligheid en prachtige gebouwen. 

Daarna gaan we naar het Syntagmaplein, het architectonische middelpunt van het moderne Athene en tegelijk het politieke centrum van Griekenland. Vlakbij is het nationale park, waar we even verpozen in het groen. 

dag
03

wandelen in Athene

Vandaag verkennen we de typisch Griekse Kolonákiwijk. Wie wil, kan ook naar het Benakimuseum en het Museum voor Cycladische kunst. 

Daarna smeren we onze kuiten en klimmen naar de top van de hoogste heuvel van Athene, de Lykavittos. Als de weergoden ons goed gezind zijn, krijgen we een schitterend uitzicht over de stad. 

dag
04
05

eiland van de pistache

We varen naar het grootste Saronische eiland Aegina. Het eiland van de pistache is een populaire bestemming bij de inwoners van Athene. We kunnen het havenstadje bezoeken,een wandeling maken, wat luieren op het strand. Daarna keren we terug naar het drukke Athene.

dag
06

klassiek en trendy

's Ochtends keren we terug naar het drukke Athene.

Onze route start op het Omióniaplein en eindigt op de Philópapposheuvel. Onderweg bezoeken we de Agorá, die zich uitstrekt onder de Akropolis. Daar klopte het hart van de stad in de klassieke oudheid. Daarna gaat het richting Monastiraki. Deze wijk, gelegen rond het gelijknamige plein, is een van de meest bruisende winkelbuurten van Athene. 

De avond brengen we door in het nabijgelegen Psirri, één van de opkomende buurten. Vele jaren lang vond je hier vervallen werkplaatsen en winkels voor bouwmaterialen en ijzerwaren. Daar zijn nu tal van trendy bars, restaurants en shops voor in de plaats gekomen.

dag
07

terug naar huis

Jammer genoeg moeten we afscheid nemen van deze formidabele stad. Wie weet tot een volgende keer?

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Athene (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen inclusief ontbijt (hostel)
 • alle transport ter plaatse
 • ferry naar Aegina (h/t)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 230
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

(stads)wandelingen op glooiend terrein (heuvels!) 

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 22 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden