We starten in de hoofdstad Beirut en trekken dan naar de oude steden Tripoli en Byblos in het noorden. Via de westerse Bekaavallei – of kortweg Beka – reizen we vervolgens naar het centraal gelegen Choufgebergte en zo naar de zuiderse vissersdorpen. Onstuimige berglandschappen, groene ceder- en dennenbossen en een adembenemende kustlijn: Libanon heeft het allemaal!

Een veelzijdig smakenpalet  

Wie Libanon zegt, zegt mezze! Een week lang genieten we van een van de beste keukens ter wereld. Compleet met een culinaire fietstocht door Beiroet, proeven van lokale wijn in de Bekaavallei en van pijnboompitten en vers gevangen vis in Tyre. 

In de steden maken we kennis met authentieke ambachten zoals glasblazers en kopermakers. Invloeden uit verschillende tijdperken en culturen kleuren de straten en gebouwen. In het Ottomaanse Beiteddine-paleis en het zeekasteel van Sidon kijken de architectuurfans onder ons hun ogen uit. 

Spreekt deze mix van cultuur, natuur en avontuur je wel aan? Ga dan mee op rondreis door de parel van het Midden-Oosten.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
02

culinaire fietstocht door Beiroet

We starten onze reis in hoofdstad Beiroet. Vroeger had ze de bijnaam ‘het Parijs van het Midden-Oosten’. Tijdens de burgeroorlog op het einde van de vorige eeuw verloor de havenstad echter heel wat van haar pracht en praal. Maar ondertussen zijn de meeste gebouwen prachtig gerestaureerd en heerst er opnieuw een enorme joie de vivre onder de bevolking. 

In het Nationaal Museum in downtown Beirut leren we hoe deze burgeroorlog tot stand kwam. Wie wil, brengt hierna nog een bezoek aan Beit Beiroet, het vroegere culturele centrum van de stad. Daar zijn de de sporen van de oorlog nog duidelijk zichtbaar. Vervolgens neemt een lokale gids ons mee op een culinaire fietstocht. De populaire Gemmayzeh-buurt in Oost-Beiroet is het vertrekpunt en via Achrafieh en Hamra Street komen we in het culturele hart van de stad. Zowel highlights als minder bekende plekken passeren de revue. Onderweg houden we halt voor enkele smakelijke pitstops. 

dag
03

authenticiteit in het noorden: Tripoli en Byblos

Langs de kustlijn reizen we naar de noordelijke stad Tripoli. Hier valt zo veel te beleven: heerlijke zoetigheden proeven, een van de mooiste moskeeën van het land bezoeken en rijkversierde badhuizen of hamams bewonderen. In de soeks zien we artisanale kopermakers aan het werk. Gewapend met een hamer en een beitel toveren deze ambachtsmannen platte gouden of zilveren metalen platen om tot schitterende voorwerpen. ’s Avonds ontdekken we de stad Byblos, een van de eerste bewoonde steden ter wereld. Sommige overblijfselen zijn wel 7000 jaar oud! De valavond versterkt het magische gevoel dat uitgaat van deze historische plek. 

dag
04

mysterie en wijn in de Bekaavallei

Vandaag trekken we naar de Bekaavallei, een groene long ten westen van Beiroet. Een van de belangrijkste stops in de vallei is UNESCO-Werelderfgoedstad Baalbek. We bewonderen prachtig bewaarde Romeinse tempels en vragen ons af hoe de immense megalieten van wel 1000 ton ooit op de site zijn terechtgekomen. De vallei is ook een gekende wijnregio: dat moeten we van dichtbij beleven. Tijdens een bezoek aan een lokale wijngaard leren – en proeven – we alles over de Libanese wijn. Santé!

dag
05

bergen, cederbossen en paleizen

Na een stevig Libanees ontbijt trekken we de natuur in. In het Al Shouf Cedar Nature Reserve wandelen we langs ceders van wel 2000 jaar oud. Nadien reizen we naar Deir El-Qamar, een traditioneel bergdorp tussen de toppen van het Choufgebergte. We slenteren door de straatjes en bewonderen de typisch Libanese architectuur. In het verderop gelegen dorp Beiteddine bezoeken we het imposante Ottomaanse paleis uit de 18e eeuw.

dag
06
07

zuiderse zeelucht

De komende twee dagen verkennen we het zuidelijke deel van Libanon. Sidon betekent ‘vishaven’ en ligt, zoals haar naam verklapt, aan de kust. We snuisteren rond in de oude soeks en brengen een bezoek aan de ruïnes van het zeekasteel. Hierna is het de beurt aan Tyre, een Fenicische handelsstad die bekend stond om haar productie van purperpigment. De bijzondere kleur werd gewonnen uit de purperslak, een plaatselijk zeedier. Ook hier lieten de Romeinen sporen na, zoals de hippodroom. 

Op een terrasje proeven we van het lekkers dat de Middellandse Zee te bieden heeft en rusten nadien uit in een gezellige bed & breakfast. Na deze dubbele portie stad ademen we de frisse aroma’s in van het grootste dennenbos van het land. We wandelen een viertal uur door een eeuwig groene omgeving en checken onderweg een lokale pijnboompittenboerderij. 

dag
08

terug in Beiroet

Na een week vol natuurpracht en karaktervolle steden komen we opnieuw aan in Beiroet. Op onze laatste reisdag scoren we nog wat lokale souvenirs. Liefhebbers kunnen in de namiddag verkoeling zoeken in de Jeita Grotto. ’s Avonds wandelen we samen langs de Corniche, een bekende promenade met strandbars en open blik op de Middellandse Zee. Eventueel volgt nog een spasessie in een van de vele Romeinse badhuizen. 

dag
09

terug naar huis

Vandaag zijn we vroeg uit de veren. Tijdens de vlucht richting Europa keuvelen we na over deze boeiende trip en laten we de vele indrukken rustig bezinken. 

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel – Beiroet (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (hostel, kleine hotels/pensions)
 • activiteiten (culinaire fietstocht met gids in Beiroet, bezoek kopermakers, bezoek Baalbek, gegidst bezoek wijngaarden, toegang Chouf reservaat, toegang Beiteddine paleis, toegang zeekasteel, bezoek producent pijnboompitten)
 • transport ter plaatse
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • overige toegangsgelden en optionele activiteiten
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 320
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

stadswandelingen, wandelen in de natuur (max. 4u.), culinaire fietstocht in Beiroet

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 16 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
 • visum verplicht
 • De toegang tot Libanon zal worden geweigerd worden aan personen in het bezit van een paspoort, vliegtuigticket, ander document of voorwerp in de bagage waaruit een bezoek aan Israël blijkt. Een bezoek aan Israël zonder voorafgaande toestemming is strafbaar in Libanon, dat het buurland als vijandig gebied beschouwt.

Onze voorwaarden