Marseille heeft tal van troeven: hippe straatjes en winkels, imposante kathedralen en paleizen, de Middellandse Zee, en niet te vergeten: de imposante rotspartijen van les Calanques.

Er even helemaal uit

Deze culturele parel in Zuid-Frankrijk inspireert al eeuwen kunstenaars: van impressionistische meesters zoals Renoir tot moderne graffiti-straatartiesten.

De streek staat bekend om haar indrukwekkende uitgesneden valleien van harde witte kalksteen: de Calanques, ook wel ‘de fjorden van de Franse Rivièra’ genoemd.

In een kleine groep ontdekken we de ins en outs van de stad: ambiance en sfeer verzekerd!

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
02

de sfeer opsnuiven van de oudste Franse havenstad

De tgv brengt ons naar de meest zuidelijke grootstad van Frankrijk. In de buurt van de oude haven snuiven we de mediterrane sfeer op in de kleurrijke Marché de Noailles en Marché de Capucins. We laten ons verleiden door een smeltkroes van kleuren en geuren, die sterk beïnvloed is door Noord-Afrikaanse cultuur. Nadien installeren we ons in een klein hotel, midden in het historische stadscentrum. ’s Avonds keren we terug naar de haven, waar we genieten van het streekgerecht bij uitstek: bouillabaisse. Met een glas pastis klinken we op de start van onze reis.

De volgende dag strekken we onze benen na een heerlijk ontbijt en laten we ons gidsen door de stad. De wandeling van twee uur voert ons langs de Place de la République en het Fort Saint-Jean. In de namiddag staat er cultuur op het programma. Architectuurliefhebbers bestuderen de Cité Radieuse van Le Corbusier. Anderen bezoeken het Mucem, het museum van de Europese en Mediterrane beschavingen.

dag
03

e-biken richting de Calanques

Het decor voor vandaag? De Calanques! De ideale manier om deze natuurpracht te bezoeken is op de e-bike.

Onze gids wacht ons op aan de haven. Na een praktische uitleg over onze e-bikes, fietsen we samen richting de Vallon des Auffes en de Plages du Prado. ’s Middags houden we halt in het dorpje Les Goudes. Daarna laten we ons betoveren door prachtige rotspartijen, wondermooie uitzichten en azuurblauwe baaien. We installeren ons op het strand, spelen een partijtje petanque, of koelen af in het heldere water van de Middellandse Zee.

Tijdens de terugrit houden we een tussenstop in het Parc Borély, de groene long van Marseille. Na een zevental uur zit de fietstocht erop.

dag
04

Graffiti, ambachten en feest

Als havenstad trekt Marseille een bonte mix van nationaliteiten aan. Benieuwd naar hun kleurrijke verhalen? Kijk dan goed naar de graffiti op de muren en pleintjes in de stad. We verkennen de Boheemse buurt Cours Julien, waar heel wat tweedehandswinkels en zonovergoten terrasjes te vinden zijn.

Naast streetart staat Marseille vooral bekend om zijn zeep. In de namiddag leren we alles over het zeepambacht in het nieuwe MuSaMa museum. Geen saai museumbezoek, maar een interactieve rondleiding waar we onze eigen gepersonaliseerde marseillezeep maken: een origineel souvenir.

Wie ‘s avonds de benen wil losgooien, heeft geluk: in Marseille is het elke avond feest.

dag
05

een laatste dag genieten van de mediterrane zon

Op onze laatste dag genieten we volop van de zon en zoeken we fijne souvenirs om de zuiderse sfeer mee naar huis te nemen. ’s Middags keren we voor de tweede keer terug naar het park Borély, waar we genieten van een picknick. Wie wil verkent nog even het oostelijke deel van het park, waar je een Engelse tuin vindt en een wandelpad rond het meer kan volgen. Daarna stappen we samen naar de Gare de Marseille Saint-Charles, waar we de tgv terug naar huis nemen.

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • Transport met TGV (Brussel Zuid-Marseille h/t)
 • alle overnachtingen (huis)
 • Gegidste daguitstap met e-bike naar de Calanques
 • Gegidste wandeltocht (Engelstalig)
 • Toegang tot het MusaMa museum
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 150
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Activiteitsgraad

stadswandelingen en een dag e-biken


Onze voorwaarden