Ben jij een echte spelfanaat? Trek met ons mee naar het prachtige Portugal met waanzinnig mooie stranden, hoge bergen én een spannend spelconcept.

Deze reis biedt een combinatie van urban city vibes met traditionele impressies, een streep ecotoerisme en vooral veel amusement! 

We ontdekken enkele hidden gems, trekken de bergen in en wandelen doorheen een prachtig natuurgebied. Ook enkele highlights als Porto, Lissabon en Coimbra slaan we niet over. 

Deze reis is doorspekt met spelelementen. Let the games begin! 

Ontdek jij de saboteur in onze KrisKras-groep?

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

Vamos là!

We arriveren rond de middag in de prachtige havenstad Porto. 

Tijd genoeg om op ontdekking te gaan in deze heuvelachtige stad die zich rond de Douro opbouwt. We genieten samen van de bruisende sfeer, street art, cultuur en gemoedelijkheid. 

Wie weet pikken we nog wel een portproeverij mee? Maar we houden het bij één glaasje want we sluiten onze eerste dag af met een Escape Room. Can you escape? 

dag
02

In hoge regionen: Let the games begin!

De Escape Room van dag één was een voorproefje voor wat nog komt. Want vandaag drijven we het spelelement op met een eerste opdracht in de prachtige setting van de Serra da Estrela en onze fantastische ecolodge. Dit natuurpark, letterlijk Ster-gebergte, is de grootste bergketen van Portugal en een thuishaven van meren, ravijnen, bossen, bizarre rotsformaties en steile afgronden.

Wij verblijven in een unieke ecologische setting. Denk aan rustieke huizen met een biologisch buitenbad, een kudde schapen en natuurpracht.  

dag
03

Tijd voor actie!

Vandaag is het tijd voor de nodige dosis actie. We trekken de bergen in naar het adembenemende gebergte Serra da Estrela. Wat dacht jij van een potje paintball in deze prachtige setting? Of kies je toch liever voor boogschieten? Zelfs een SUP-sessie in de bergen zit bij de opties, aan jou de keuze! 

In de namiddag wagen we ons aan een stevige wandeling en sluiten we af met een plons in één van de ijskoude natuurlijke zwembaden in de bergrivieren. Durf jij een sprong te wagen?

dag
04

City game in de oudste stad van het land

Als je dacht dat Leuven een studentenstad was, dan ben je nog nooit in Coimbra geweest. De Universiteit van Coimbra is de oudste universiteit in de Portugeessprekende wereld. 

Het is een stad die zich kenmerkt door verschillende gebouwen die pronken op de lijst van UNESCO Werelderfgoed, prachtige kloosters en paleizen, een botanische tuin en kleurrijke pittoreske straatjes die vlakbij de Rio Mondego liggen. 

Dit is dé perfect stad om ons te wagen aan een heuse City Game! We bezoeken de stad aan de hand van verschillende raadsels en puzzels.

Pikken we ’s avonds nog een gezellig fado-optreden mee? Dat kan zeker!

dag
05

Surfen en mysterie

Vandaag rijden we verder naar een van de belangrijkste Portugese vissershavens: Peniche. 

Op dit schiereiland omringd door kliffen, wagen we ons aan een tweede grote saboteuropdracht. Heb jij ondertussen al door wie de boel saboteert? 

Omdat Peniche één van dé surfplekken is van Portugal, laten we een surfles niet aan ons voorbij gaan. Slaag jij erin vanaf de eerste keer al recht te staan? 

dag
06

Ilhas Berlengas: geocachen en boottocht

We laten de bewoonde wereld helemaal achter ons en springen de boot op naar de Ilhas Berlengas, één van de mooiste stukjes natuur van Portugal. Hier vind je hoge kliffen, prachtige grotten in de zee, idyllische stranden en een machtig fort. Deze plek kan niet anders dan indruk maken. We wagen ons aan een geocache tocht die ons de mooiste plekjes van het eiland laat zien. Voor de waterratten onder ons is er ook de mogelijkheid om te gaan snorkelen in het azuurblauwe water.

dag
07

Wandelen in groen UNESCO-werelderfgoed

Vandaag rijden we richting Lissabon. Maar voor we er ‘s avonds gaan verpozen, maken we nog een stop in het immense park Serra de Sintra, dat meer dan 14.500 hectare omvat. Zo’n 160 miljoen jaar geleden was dit gebied de bodem van een ondiepe zee. Nu is het een mix van verschillende landschappen, variërend van bossen met eucalyptus tot zeedennen, druivenranken en zandstranden. We trekken te voet naar het Parque da Pena, één van dé trekpleisters van Sintra. Voor de cultuurliefhebbers is er de mogelijkheid om ook het Palacio da Pena te ontdekken. Ondertussen ontdekken we nog meer over onze saboteur, want deze feeërieke locatie leent zich perfect tot een spannende opdracht.

dag
08
09

Ola Lisboa! De saboteur ontrafeld

Eén van de hipste en tegelijkertijd oudste visserswijk van Lissabon is meer dan de moeite om door te struinen. Architecturale parels, traditionele ambachtswinkels, fadobars en de kronkelige steegjes: een perfecte setting om te verpozen. Of toch niet? Want hier vindt onze laatste mol opdracht plaats! ’s Avonds geeft de saboteur eindelijk zijn/haar geheimen prijzen en strekken we nog een laatste keer onze dansbenen, want hier in Lissabon is er keuze genoeg! In de straten van Bairro Alto klinken we samen nog een laatste keer op ons fantastisch avontuur. 

dag
10

Naar huis en nagenieten

Helaas, aan alle mooie liedjes komt een einde. Met een bagage vol herinneringen keren we volledig opgeladen terug naar huis. Portugal, u was geweldig!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • heenvlucht: Brussel-Porto, terugvlucht: Lissabon-Brussel
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (hostel, guesthouse)
 • alle transport ter plaatse (huurwagens en openbaar vervoer), tolwegen, parking
 • ferry Berlengas
 • escape room in Porto
 • secret city trail Coimbra
 • toegang Serra da Sintra
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 320
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad
Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 18 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. 

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden