Oman is een nieuwkomer in de toerisme-wereld. Het is een stabiel en welvarend land met zandwoestijnen en rotsige bergen. Maar ook met azuurblauwe valleien en groene palmenoases. Ook cultureel valt er veel te beleven: de bevolking hecht enorme waarde aan tradities. In Oman kan je meer dan 600 eeuwenoude forten, verlaten kastelen en dorpen bezoeken.

Van de koele bergen naar de stille woestijn 

We starten in de Omaanse hoofdstad Muscat met zijn moskeeën, soeks, haven en gezellige straten. Nadien trekken we de bergen in om stevige wandelingen te maken en oude dorpen te bezoeken. De ‘koelte’ van de bergen ruilen we in voor de stilte van de woestijn. Daar logeren we in een kamp onder de sterren. 

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
03

vlucht en kennismaking met Muscat

Na een vlucht over de woestijn landen we in Muscat, de hoofdstad van Oman. We rijden onmiddellijk door naar ons hotel om nog een paar uurtjes slapen.
De exotisch klinkende naam 'Muscat' schept hoge verwachtingen, maar gelukkig maakt de stad die ook waar. Niet voor niets kreeg de stad eind vorige eeuw de titel van ‘Mooiste hoofdstad van de Arabische wereld’. 

Muscat is prachtig gelegen tussen de bergen en de zee. De vele wijken liggen naast elkaar langs de kustlijn. We bezoeken Mutrah, de smalle straten met witte huizen rond de grootste soek van Oman. Voorts slenteren we langs kramen en winkels vol wierook, kruiden, koffie en textiel. We waaien uit langs de Corniche, bezoeken de vismarkt en aanschouwen de grote overheidsgebouwen en paleizen van Old Muscat.

In het Bait Al Zubair museum ontdekken we meer over de kledij van de Omani’s en het rijke Arabische verleden. We bewonderen ook de Sultan Qaboes-moskee – de op een na grootste ter wereld – en het Royal Opera House. Beide zijn staaltjes van prachtige hedendaagse islamitische architectuur. 

dag
04
05

het vruchtbare Nizwa en het prachtige Jabrin

Vandaag rijden we naar Nizwa, hoofdstad van Oman in de 6e en 7e eeuw. Nog altijd heeft het, naast een modern deel, een erg traditioneel hart. Door zijn ligging aan de voet van de westelijke Al Hajar-bergen is de stad uitgegroeid tot een belangrijk handelsknooppunt. In Nizwa vind je de grootste falaj of kanaalbevloeiingssysteem van Oman. En met zijn meer dan 40 dadelpalmsoorten staat Nizwa ook bekend als de place to be om de lekkerste dadels te proeven. Het Nizwa-fort toren hoog uit boven de 450 ha grote palmenoase. 

We rijden verder naar Jabrin Castle, dat van stijl een beetje anders is dan de andere forten van Oman. Het neigt eerder naar een paleis, gelet op de gedecoreerde plafonds en elegantie.

De volgende dag rijden we naar Al Hamra. Daar bezoeken we de ruïnes en gerestaureerde delen van deze oude stad. ’sWe overnachten in Nizwa.

dag
06
08

het dorpsleven in Misfat al Abriyyin en wandelen in de bergen

Misfat is onze uitvalsbasis voor twee dagtochten. Dit prachtige, oude dorpje ligt op de bergflanken, de palmenoase loopt steil tot aan de rivier. 

Midden in de falaj van Misfat logeren we in een oude familiewoning die is omgebouwd tot guesthouse. De rust en de geluiden van het dorp … dit is genieten! We verdwalen in de steegjes en wandelen tussen de kanaaltjes en palmbomen van de oase. We volgen een lokale gids die ons alles vertelt over de tradities en landbouwgebruiken van dit bergdorp.

Tijdens de eerste dagtocht wandelen we over een oud ezelspad door de westelijke Hajar-bergen. Gedurende de tocht krijgen we een fenomenaal uitzicht over de bekende Wadi Bani Awf en de omliggende bergen. Op het einde van de wandeling wacht er een auto om ons terug te rijden naar Misfat.

De volgende dag neemt een gids ons mee op de ‘Balcony walk’. Deze wandeling langs de rand van Omans Grand Canyon daalt langzaam van 1900 m naar 1600 m. De uitzichten op deze route zijn adembenemend. We starten in het dorp Al Khitayn en wandelen tot een verlaten dorp.

We overnachten telkens in Misfat, waar we ‘s avonds op het dakterras proeven van de heerlijkste gerechten onder de sterrenhemel.

dag
09

kamperen in Sharqiya Sands

Vandaag laten we de bergen achter ons en we vertrekken naar de zandduinen van Sharqiya Sands. In Al Wasil wachten de medewerkers van het Nomadic Desert Camp ons op met jeeps. Ze rijden ons naar de rust van hun kamp in de woestijn waar we overnachten in rieten hutten of onder de blote sterrenhemel. We kiezen zelf waar we ons bed zetten.

dag
10

Zwemmen in Wadi Bani Khalid

We gaan op verkenning naar de prachtige Wadi Bani Khalid, één van de mooiste wadi’s van het land. 

Langs het wandelpad zien we kleurrijke rotsblokken, groene struiken en grote palmbomen.

In de natuurlijke baden kunnen we zwemmen in diep en helder water. We respecteren de lokale bevolking en trekken een t-shirt en broekje aan boven onze zwemkleren.

dag
11

genieten in Wadi Shab

Wadi Shab is een van de meest pittoreske plaatsen in Oman. Turkooizen waterpoelen, stromende watervallen, roze bloeiende oleanders en bonte ijsvogels … dit stukje natuur is adembenemend! We wandelen, springen, zwemmen zo ver mogelijk de vallei in. Je kan de wadi alleen maar te voet en al zwemmend bezoeken.

’s Avonds keren we terug naar Muscat.

dag
12

excursie naar de Daymaniat eilanden

De negen eilanden voor de kust van de hoofdstad vormen samen een beschermd zeereservaat met ongerepte koraalriffen. Het turquoise water is hier enorm helder en al snorkelend zien we de vissen aan ons voorbij trekken. 

dag
13

dagje strand

We rijden naar Qurm Beach  om uit te rusten aan het lange en mooie strand. Hier kunnen we nog even ontsnappen en uitrusten vooraleer we terugkeren. Heerlijk zonnebaden in de schaduw van de palmen of zwemmen in het heldere water van de Golf van Oman.

’s Avonds nemen we de vlucht terug naar België.

dag
14

back home

We komen terug aan in Brussel. Aan alle mooie liedjes komt een einde, maar de herinneringen aan dit wondermooie land zullen ons altijd bijblijven!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel – Muscat (heen en terug)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (guesthouse, half pension in Misfat, vol pension in de woestijn)
 • alle transport ter plaatse (huurwagens)
 • activiteiten en toegangsgelden volgens programma: inkom Bait al Zubair, Sultan Qaboos-moskee, Royal Opera House, bezoek Jabrin Castle, bezoek Nizwa fort, gids Balcony walk, gids dagtocht westelijke Hajar, gids in Misfat, excursie Daymaniat eilanden (inclusief snorkelmateriaal)
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 450
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

Stevige dagwandelingen, snorkelen, zwemmen.
Het klimaat kan deze reis zwaarder maken. 

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van € 121 . KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig vanaf datum van aankomst)
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden