Oman is een nieuwkomer in de toerisme-wereld. Het is een stabiel en welvarend land met zandwoestijnen en rotsige bergen. Maar ook met azuurblauwe valleien en groene palmenoases. In en naast de zee vind je zeeschildpadden, dolfijnen en koraalriffen. Ook cultureel valt er veel te beleven: de bevolking hecht enorme waarde aan tradities.

Van de koele bergen naar de stille woestijn en het ongerepte eilandleven

We starten in de Omaanse hoofdstad Muscat met zijn moskeeën, soeks, haven en gezellige straten. Nadien trekken we de bergen in om te wandelen en oude dorpen te bezoeken. De ‘koelte’ van de bergen ruilen we in voor de stilte van de woestijn. Daar logeren we in een kamp onder de sterren. Al dat zand spoelen we af aan de kust, waar we - met een beetje geluk - getuige zijn van vrouwtjesschildpadden die eitjes komen leggen. Via de turkooizen waters van Wadi Shab reizen we naar de Arabische fjorden van het Musandam-schiereiland. HIer snorkelen we tussen de meest betoverende vissen. Dolfijnen volgen springend onze dhow (traditioneel Arabisch zeilschip).

In fel contrast

De laatste twee dagen dompelen we ons onder in futuristische stad Dubai. Hoogbouw, hypermoderne architectuur, winkelwalhalla’s en artificiële eilanden … het verschil met Oman is reusachtig.

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01
03

vlucht en kennismaking met Muscat

Na een vlucht over de woestijn landen we 's nachts in Muscat, de hoofdstad van Oman. We rijden onmiddellijk door naar ons hotel om nog een paar uurtjes slapen.
De exotisch klinkende naam 'Muscat' schept hoge verwachtingen, maar gelukkig maakt de stad die ook waar. Niet voor niets kreeg de stad eind vorige eeuw de titel van ‘Mooiste hoofdstad van de Arabische wereld’. 

Muscat is prachtig gelegen tussen de bergen en de zee. De vele wijken liggen naast elkaar langs de kustlijn. We bezoeken Mutrah, de smalle straten met witte huizen rond de grootste soek van Oman. Voorts slenteren we langs kramen en winkels vol wierook, kruiden, koffie en textiel. We waaien uit langs de Corniche, bezoeken de vismarkt en aanschouwen de grote overheidsgebouwen en paleizen van Old Muscat.

In het Bait Al Zubair museum ontdekken we meer over de kledij van de Omani’s en het rijke Arabische verleden. We bewonderen ook de Sultan Qaboes-moskee – de op een na grootste ter wereld – en het Royal Opera House. Beide zijn staaltjes van prachtige hedendaagse islamitische architectuur. 

dag
04

het vruchtbare Nizwa en het prachtige Jabrin

Vandaag rijden we naar Nizwa, hoofdstad van Oman in de 6e en 7e eeuw. Nog altijd heeft het, naast een modern deel, een erg traditioneel hart. Door zijn ligging aan de voet van de westelijke Al Hajar-bergen is de stad uitgegroeid tot een belangrijk handelsknooppunt. In Nizwa vind je de grootste falaj of kanaalbevloeiingssysteem van Oman. En met zijn meer dan 40 dadelpalmsoorten staat Nizwa ook bekend als de place to be om de lekkerste dadels te proeven. Het Nizwa-fort toren hoog uit boven de 450 ha grote palmenoase. 

We rijden verder naar Jabrin Castle, dat van stijl een beetje anders is dan de andere forten van Oman. Het neigt eerder naar een paleis, gelet op de gedecoreerde plafonds en elegantie.

Tegen de avond rijden we de bergen in naar Misfat Al Abriyyin waar we overnachten.

dag
05

het dorpsleven in Misfat al Abriyyin

Dit prachtige, oude dorpje ligt op de bergflanken, de palmenoase loopt steil tot aan de rivier. 

Midden in de falaj van Misfat logeren we in een oude familiewoning die is omgebouwd tot guesthouse. De rust en de geluiden van het dorp … dit is genieten! We verdwalen in de steegjes en wandelen tussen de kanaaltjes en palmbomen van de oase. We volgen een lokale gids die ons alles vertelt over de tradities en landbouwgebruiken van dit bergdorp.

Na de middag rijden we naar Al Hamra. Daar bezoeken we de ruïnes en gerestaureerde delen van deze oude stad. ’s Avonds op het dakterras proeven we de heerlijkste gerechten onder de sterrenhemel.

dag
06
07

de omgeving Misfat verkennen te voet

Misfat is onze uitvalsbasis voor twee dagtochten. Tijdens de eerste dagtocht wandelen we over een oud ezelspad door de westelijke Hajar-bergen. Gedurende de tocht krijgen we een fenomenaal uitzicht over de bekende Wadi Bani Awf en de omliggende bergen. Op het einde van de wandeling wacht er een auto om ons terug te rijden naar Misfat.

De volgende dag neemt een gids ons mee op de ‘Balcony walk’. Deze wandeling langs de rand van  Omans Grand Canyon daalt langzaam van 1900 m naar 1600 m. De uitzichten op deze route zijn adembenemend. We starten in het dorp Al Khitayn en wandelen tot een verlaten dorp.

We overnachten telkens in Misfat.

dag
08

kamperen in Sharqiya Sands

Vandaag laten we de bergen achter ons en we vertrekken naar de zandduinen van Sharqiya Sands. In Al Wasil wachten de medewerkers van het Nomadic Desert Camp ons op met jeeps. Ze rijden ons naar de rust van hun kamp in de woestijn waar we overnachten in rieten hutten of onder de blote sterrenhemel. We kiezen zelf waar we ons bed zetten.

dag
09

Op naar de kust

Na de bergen en de woestijn volgt nu de kust, daar waar de woelige Arabische Zee de kalmere Zee van Oman ontmoet. De kust en de zee staan bekend om hun vele fauna in en onder water. Na een bezoek aan de prachtige Wadi Bani Khalid, één van de mooiste wadi’s van het land, trekken we naar Ras al Jinz om kennis te maken met de zeeschildpadden. De stranden hier bieden nestgronden voor ongeveer 20.000 schildpadden die elk jaar migreren van de Rode Zee en de Oost-Afrikaanse kusten. Bij zonsondergang wandelen we op het strand met een gids. Met een beetje geluk zien we een grote vrouwtjesschildpad aan land komen om eitjes in te graven. Houd er rekening mee dat schildpadden spotten het nodige geduld vergt. Wachten is de boodschap!

dag
10

plonze in Wadi Shab

Wadi Shab is een van de meest pittoreske plaatsen in Oman. Turkooizen waterpoelen, stromende watervallen, roze bloeiende oleanders en bonte ijsvogels … dit stukje natuur is adembenemend! We wandelen, springen, zwemmen zo ver mogelijk de vallei in. Je kan de wadi alleen maar te voet en al zwemmend bezoeken.

Daarna rijden we naar Muscat, waar we overnachten en onze huurwagens terug inleveren.

dag
11

bus en ferry naar Khasab

De bus en ferry brengen ons van Muscat naar Khasab, onze uitvalsbasis voor een bezoek aan het schiereiland Musandam. We slapen op de boot.

Opgelet, door wijzigingen in de dienstregeling van de ferry kan de verplaatsing naar Khasab anders verlopen.

dag
12

op cruise in 'het Noorwegen van Arabië'

Met onze traditionele dhow varen we door de Arabische fjorden van Musandam. Deze worden ook ‘het Noorwegen van Arabië’ genoemd voor zijn prachtige, rotsige inhammen of khors, de gezellige dorpjes en dramatische bergen. We varen tussen dolfijnen, snoeren onze snorkel aan en zwemmen boven mooie koralen en kleurrijke vissen.

Na deze toffe dag op het water zeggen we het gastvrije Oman vaarwel. ’s Avonds worden we, per auto, over de grens afgezet in de Verenigde Arabische Emiraten, in Dubai. Daar overnachten we.

dag
13
15

futurisme in Dubai en back home

Na twee weken rust, natuur en charmante dorpjes zijn we klaar voor twee dagen futurisme in Dubai. Megalomane wolkenkrabbers, kunstmatige eilanden, de wereldbefaamde Burj Khalifa, gigantische winkelcomplexen en peperdure auto’s zorgen voor een cultuurshock. 

We bezoeken onder meer de goudsoek en de specerijensoek, de Dubai Mall en het Dubai Museum, de Jumeirah-moskee, de Dubai Marina en de Dubai Fountain.

Na al die fraaie hedendaagse architectuur, gezellige etentjes op restaurant en die levendige stadsfeer, bereiden we ons voor op onze terugvlucht naar België ...

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 9
Inbegrepen
 • vlucht Brussel – Muscat – Dubai - Brussel (h/t)
 • luchthaventaksen
 • alle overnachtingen (guesthouses, in Misfat half pension, in de woestijn vol pension, tijdens de Musandam cruise vol pension)
 • alle transport ter plaatse (eigen wagen, en bus en boot)
 • alle transport ter plaatse (eigen wagen en bus en boot) activiteiten en toegangsgelden volgens programma: inkom Bait al Zubair, Sultan Qaboos-moskee, Royal Opera House, bezoek Jabrin Castle, bezoek Nizwa fort, gids Balcony walk, gids dagtocht westelijke Hajar, gids in Misfat, Musandam cruise
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-begeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • overige toegangsgelden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 450
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij weekends en daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis (onbeperkt)
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

stevige dagwandelingen, snorkelen, zwemmen; het klimaat kan deze reis wel zwaarder maken 

Treecological
Compenseer (vrijwillig) de CO2 uitstoot van je reis met Treecological voor een bedrag van 121 €. KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor de reisbegeleiders.
http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Internationaal paspoort verplicht (min. 6 maanden geldig na terugkomst)
 • visum verplicht
Praktisch

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.

Corona

Op alle KrisKras-activiteiten gelden de actuele voorzorgsmaatregelen rond corona. Je reisbegeleider zal je hierover tijdig briefen. Hou er dus rekening mee dat afstand & mondmaskers deel kunnen uitmaken van je uitstap of reis.

Meer info over hoe KrisKras omgaat met het coronavirus lees je hier.


Onze voorwaarden