De Aostavallei is een echt wintersportparadijs: imposante besneeuwde Alpen bergtoppen en gletsjers, authentieke en wilde landschappen in het nationaal park Gran Paradiso wisselen er af met pittoreske dorpjes. Het perfecte decor voor een onvergetelijke vakantie.

De Aostavallei is een echt wintersportparadijs: imposante besneeuwde Alpenbergtoppen en gletsjers. Authentieke en woeste landschappen in het nationaal park Gran Paradiso, afgewisseld met pittoreske dorpjes … Dit is werkelijk het perfecte decor voor een onvergetelijke vakantie.

Pleziermodus: aan!

Op zoek naar een winterse kick of gewoon er eens even helemaal uit zijn? Deze sportieve groepsreis geeft je wat je wil. We langlaufen en trekken op ontdekking in de bergen. Als kers op de taart wagen we ons aan een initiatie ijsklimmen op een bevroren waterval. 

Skyhigh

Tijdens de rit met de kabelbaan Skyway Monte Bianco word je getrakteerd op sublieme 360°-uitzichten op de toppen van het massief van de Mont Blanc. Na al deze actie warmen we ons op in de jacuzzi of sauna van ons hotel en genieten er van heerlijke streekspecialiteiten. We zijn in Italië, dus ook dan mag je enkele hoogstandjes verwachten.

Transport en logement 

We rijden met de minibus naar en van de Aostavallei. Daar vertoeven we een week in een charmant hotelletje met ecolabel, omringd door het nationaal park Gran Paradiso. Het ontbijt met huisgemaakte producten is inbegrepen. ’s Avonds kunnen we er smullen van plaatselijke specialiteiten tegen zeer democratische prijzen. 

Wij duimen alvast mee voor een mooie laag sneeuw tijdens deze wintervakantie!

 

Vóór de reis: vertrekvergadering

Nog voor de reis ontmoet je je reisgenoten op de vertrekvergadering. Die gaat een paar weken tot maanden voor vertrek door. Je reisbegeleider zal je contacteren om een datum vast te leggen.

Probeer hier zeker op aanwezig te zijn! Niet alleen leer je je begeleider en groepsgenoten dan kennen in een ontspannen sfeer, het is ook het moment om allerlei praktische afspraken te maken en om een antwoord te krijgen op al je vragen.

dag
01

benvenuto in Italia!

Het is een lange tocht met de minibus, dus vertrekken we vroeg in de ochtend naar de Aostavallei. De gedachte dat we vanavond in la bella Italia zijn, maakt alles goed. Bij aankomst installeren we ons in ons gezellige hotel. Dat is prachtig gelegen in het hart van het nationaal park ‘Gran Paradiso’. 

dag
02

eerste verkenning

We genieten van een wandeling op een van de vele bospaden door het bos. De stilte van de natuur is overweldigend. Om nog maar over dat uitzicht te zwijgen! Misschien komen we ook gemzen tegen, die kans is best groot.

Indien er voldoende sneeuw ligt, maken we deze wandeling met sneeuwraketten. Het grote voordeel van sneeuwraketten is dat iedereen op ontdekking kan en bewegingsvrijheid heeft om in de verse sneeuw volop te genieten van die authentieke natuur.

Nadien is het heerlijk opwarmen en relaxen in de jacuzzi van ons hotel. 

dag
03

Skyway Mont Blanc

Vandaag trekken we naar Courmayeur, gelegen aan de voet van de wereldbefaamde Mont Blanc. Het berglandschap rond Courmayeur is spectaculair, met maar liefst 14 bergtoppen die hoger zijn dan 4000 meter. Daar maken we een adembenemende rit met de Skyway-kabelbaan. Door de 360°-draaiende hutten en 3 futuristische stations, krijgen we de hele weg een fenomenaal panoramisch uitzicht over de Aostavallei en de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen. 

Het concept van Skyway Monte Bianco is ruimschoots geslaagd: ons dichter bij de bergen en de hemel brengen om onze horizon te verbreden, om onze grenzen te overschrijden. Dit fraai staaltje van technologie en techniek is een bron van Italiaanse trots. De Skyway werd in 2015 geopend en omvat nu 3 stations: Courmayeur/The Valley (1300 m), Pavillon/The Mountain (2173 m) en Pointe Helbronner/The Sky (3466 m).

Dit hoogtepunt laten we bezinken in het charmante, historische bergstadje Courmayeur. In het autovrije centrum vinden we een gezellig cafeetje of een lekker restaurant. 

dag
04

allemaal langlaufen

In Valle d'Aosta is Cogne hét gebied om te langlaufen. Beeld je in: paden die 80 km slingeren onder de toppen van de Grivola en Gran Paradiso door, langs de dorpen Épinel, Lillaz en Valnontey. Sneeuwpret middenin het nationaal park Grand Paradiso! De diversiteit van de hellingen en het verschil in de lengte van de banen stelt alle langlaufers tevreden, van beginneling tot gevorderde. We binden onze langlauflatten aan en starten gewoon voor de deur van ons hotel. 

dag
05

ijsklimmen op een waterval en bezoek aan Cogne

De vallei van Valnontey staat internationaal bekend voor zijn vele watervallen die bevroren zijn in de winter. Een prachtig zicht – 50 tinten blauw. Samen met een professionele gids en het juiste materiaal wagen we ons aan ijsklimmen op een bevroren waterval. Ervaring is niet vereist en wij zorgen voor het materiaal en de schoenen.

In de namiddag geen sportieve inspanningen meer. We trekken met een gids naar Cogne voor een wandeling met lekkere lokale proevertjes. Ondertussen vernemen we alles over de geschiedenis van de stad. 

dag
06

vrije dag

Vandaag kunnen we zelf een beetje invullen wat we willen doen. Zin om te sleeën of nog eens te gaan langlaufen? Of liever ontspannen in de jacuzzi of sauna? Een bezoek aan Aosta, de hoofdstad van deze regio, behoort ook tot de mogelijkheden. In de autovrije binnenstad slenteren we tussen de typisch nauwe straatjes vol lekkere trattoria’s en leuke winkeltjes. We gaan op zoek naar het Romeinse verleden zoals de triomfboog, het amfitheater en het Forum Romanum.

dag
07

op wandel

We genieten nog een laatste keer van dit winterse landschap tijdens onze wandeling. Keuze genoeg! Doen we het rustig aan met een tocht langs de rivier Valnontey? Of doen we een prachtige wandeling langs adembenemende uitzichtpunten in Gimillan? Het pittoreske dorpje Valmiana met z’n ondergesneeuwde daken is ook een optie.

Daarna leven we ons nog eens helemaal uit met de slee en dan zijn we klaar om deze topreis af te sluiten. Wat dacht je van een mooie fakkeltocht en een smakelijk laatste avondmaal?

dag
08

arrivederci Italia!

Na een laatste nacht op Italiaans grondgebied keren we met de minibus terug naar huis. Onze batterijen zijn weer helemaal opgeladen!

Leeftijd
18 tot 30 jaar
Deelnemers
min. 6 / max. 7
Inbegrepen
 • alle transport per minibus
 • wegentaksen, brandstof
 • alle overnachtingen op basis van kamer en ontbijt (hotel)
 • huur langlaufmateriaal + pas langlaufpiste (1d) + monitor (2 uur)
 • huur sneeuwraketten (1d)
 • skyway montebianco
 • ijsklimmen incl materiaal en begeleiding
 • gegidste wandeling met proevertjes
 • annulatie- en reisbijstandverzekering (medische kosten, bagage, kapitaal reisongevallen)
 • Join for Water-bijdrage
 • KrisKras-reisbegeleiding
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
Reisbudget
€ 300
Verzekeringen

Op alle KrisKras-reizen ben je verzekerd via een Protections reisverzekering. De volgende verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs:

 • annulatieverzekering (dekking tussen inschrijving en vertrek) (niet bij daguitstappen)
 • reisbijstandsverzekering (dekking tijdens de reis)
 • medische kosten tijdens de reis
 • bagageverzekering
 • kapitaal reisongevallen
 • repatriëring en compensatie voor niet-genoten vakantiedagen bij repatriëring
Bij alle schadegevallen is er een vrijstelling (zelf te betalen bedrag) van €25 tot €50. Alle verzekeringsvoorwaarden vind je in de verzekeringspolis.

Let op: tijdens daguitstappen ben je beperkter verzekerd (max. €500 per schadegeval). Een uitgebreidere verzekering kan je zelf bijboeken via protections.be

Activiteitsgraad

langlauftocht, winterwandelingen, sleeën en ijsklimmen.
Voor deze reis is geen specifieke ervaring vereist, wel een gewone gezonde conditie.

Treecological
KrisKras compenseert de CO2 uitstoot voor alle deelnemers aan deze reis via Treecological. http://www.treecological.be/
Belangrijk
 • Corona-maatregelen
 • Reis annuleren?
Praktisch

Stijgijzers voor schoenen aangeraden

Omdat we afhankelijk zijn van de sneeuw- en weersomstandigheden, kan het dag aan dag programma nog wijzigen. Indien bepaalde activiteiten niet kunnen doorgaan door de weersomstandigheden, wordt er een waardig alternatief voorzien.

Annulatie

Moet je door onvoorziene omstandigheden toch je geboekte reis annuleren? Hier kan je nalezen wat je dan moet doen en wat de bijhorende kosten zijn.


Onze voorwaarden